Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag kiezen we op koningsdag voor de koninklijke dierentuin Burgers’ Zoo, omdat we op vakantie zijn in de buurt van Arnhem.

Ook met oudere kinderen (ze zijn 11, 13 en 16 jaar) is dit een topdagje uit. De oudste had vroeger de stokstaartjes als favoriete dier en nu vindt hij het ook weer heel leuk om vlak bij de ingang de stokstaartjes in hun verblijf van zo dichtbij te zien. Grappige diertjes zijn het.

Er staan speciale Ocean Bricks dieren door het dierenpark heen en dit valt direct op. Heel geinig om bij het pinguïnverblijf ook twee pinguïns van Lego bovenop een rots te zien staan.

Bij het volgende dier van Lego staan de kids echt even versteld. Het is een rog! Ze stellen allemaal vragen: “is dit hol of massief? Zitten er echt zoveel Legosteentjes in? Wie heeft dit gemaakt mam? Wat gebeurt er met deze Legodieren als ze hier weggaan?”

Vooral de oudste twee jongens hebben veel zelf met Lego gebouwd, en zij zien deze dieren van Lego en snappen hoe veel werk dit geweest is en hoe knap dit is gemaakt!Ze lezen het bord dat erbij staat. Daarop zie je oa. hoeveel uur eraan gewerkt is en hoeveel het dier van Lego weegt. En er staan wat weetjes over het dier zelf. Heel leuk gedaan!

Je krijgt bij je entreekaartjes ook een speurtocht-oceanbricks-kaartje waarop je alle Legodieren die je gevonden hebt, kunt afkruisen. Om ons heen zien we jongere kinderen fanatiek de kaart gebruiken: ze kruisen af en gaan snel op zoek naar het volgende Legodier. Ook hen hoor je vol verbazing dingen zeggen als: “is dit echt van Lego pap?’ of “dat zijn heeeeel veeeel steentjes!”

We zien aan het begin van onze looproute een rog staan, en die is een tijd ons favoriete Ocean Brick dier. Maar: later zien we een orka en haar jong van Lego en die is zo prachtig, groot en indrukwekkend! Die staat op nummer 1 en dat blijft zo tot het einde van de dag.

De meeste dieren van Lego mag je niet aanraken. Daarom is het heel leuk als we een zeekoe van Lego zien waar je omheen kunt lopen en voorzichtig kunt aanraken. Deze staat op nummer 2. Wat een ontzettend mooi dier is dit geworden. Zo knap hoe de bouwers die lieve ooguitstraling van een zeekoe zelfs in Lego konden namaken.

Naast deze Ocean Brick dieren is de mangrove wereld favoriet bij ons. De kids kijken hun ogen uit naar de prachtig gekleurde vlinders en de wenkkrabben trekken onze aandacht doordat ze 1 schaar hebben. Na het lezen van de bordjes blijkt dat de mannetjes 1 grote schaar hebben om de vrouwtjes te imponeren. Dat doen ze door te zwaaien met die ene schaar en dat zie je ze dus doen op het drooggevallen stuk zand, op kleine zandbergjes. Wat een geinig gezicht al die zwaaiende krabben!

En natuurlijk de zeekoeien in de mangrove zijn het bekijken waard. Ik kan hier zelf tijden naar kijken: hoe ze rustig heen en weer zwemmen tussen de kroppen andijvie door!

De Ocean blijft mooi. Het gedeelte waar de haaien zwemmen vinden de kids het leukst. Blijft indrukwekkend om zo’n haai recht in 1 oog te kunnen kijken als deze voorbij zwemt.

Daarna willen we toch echt de Safariroute lopen. De neushoorns, leeuwen en giraffen mogen niet ontbreken. Er is eind 2021 een neushoornjong geboren en die spotten we al snel vanaf de loopbrug. Je hebt een goed overzicht vanaf die brug over de hele vlakte met dieren.

Als laatste komen we nog langs de olifanten. Er is gelijk wat te zien: een vrouwtjesolifant neemt een zandbad! Ze pakt met haar slurf steeds zand van de grond en sproeit dat over zichzelf heen: links, rechts, over d’r rug. Heerlijk om naar te kijken. Later eet ze wat van hooi dat hoog opgehangen is in een net. Daar moet ze wat moeite voor doen! We lezen op de borden dat het eigenlijk een olifanten bejaardenhuis is in Burgers. Er leven alleen bejaarde vrouwtjes; ze hebben hier een goede oude dag!

We hebben een hele leuke dag gehad tussen de dieren!

Share

About Eline de Weger

k ben Eline, moeder van drie kinderen, twee jongens en een meisje. Inmiddels zijn ze 16, 13 en 11 jaar oud. Wat gaat de tijd enorm hard: cliché, maar ik ervaar het wel zo. Een hond en kat maken ons gezin compleet. Een van de twee wil altijd wel geknuffeld worden. Ik geniet er enorm van dat ik weer meer mijn eigen tijd kan indelen nu de kids ouder zijn. Elke fase heeft z’n charme!

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share