Het Circusschip: prentenboek van Chris van Dusen

prentenboekHet Circusschip – Chris van Dusen
Prentenboek, 4+, hardcover, 40 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Een schip met aan boord een heel circus is op weg naar de volgende standplaats, als het een rots raakt en begint te zinken. De gemene circusdirecteur bekommert zich niet om de dieren en redt alleen zijn eigen dikke lijf. Hoestend en proestend slepen de dieren zich aan land en strompelen naar een dorpje aan de kust. De dorpsbewoners schrikken zich een hoedje als ze ‘s ochtends de gordijnen opendoen en een olifant, een giraffe en een aapje in hun mooi aangeharkte tuintjes zien staan…

——————————————————————————————————————————————————

Loes Griebling – Ahles, moeder van Tijn (6 maanden) en leerkracht basisonderwijs:

Het Circusschip is een mooi boek om te zien! Vol dieren en mooie kleuren. Ook de plaatjes in het boek spreken heel erg aan; mooie kleuren en grote platen. Veel platen zijn ook erg prikkelend. Elke keer als je naar de platen kijkt zie je weer wat anders. Geweldig voor kinderen natuurlijk.

Het verhaal is heel erg spannend. Dat zie je al aan de eerste bladzijde. De plaatjes geven gelijk de sfeer aan. Circusbaas meneer Venijn, een ongelooflijk stuk chagrijn is in het begin van het verhaal behoorlijk ‘eng’. Dit komt vooral doordat hij heel groot is afgebeeld op de plaatjes. Het hele verhaal is in rijm geschreven en daardoor erg leuk om voor te lezen!

Uiteindelijk aan het einde van het verhaal komt alles natuurlijk helemaal goed! Kortom: een echte aanrader, mooie platen waarmee je heel goed in gesprek kan met kinderen.

——————————————————————————————————————————————————

Linda Verhart:

Wat ontzettend mooi is aan het boek zijn de mooie tekeningen vol kleur en de grote letters. Dit is ideaal voor kinderen die leren lezen,zo hebben ze een goed overzicht.

Mijn zoon viel het meteen op dat alles in rijm is,hij is veel bezig met rijmen en andere dingen die met woorden en letters te maken hebben. Zo is een (voor)leesboek weer eens wat anders dan een “gewoon” verhaal.

Ik zou dit boek zeker cadeau geven aan mijn eigen kind of een ander kind (4 jaar tot 7 jaar). Het is een practig boek,mooie kwaliteit papier en een heel leuk verhaal. Ook een boek wat ideaal is om in één keer te lezen voor het slapen gaan. Het is niet te dik en niet te dun.

Mijn zoon wil dat ik het morgen weer voorlees aan hem,hij vondt het jammer dat het al uit was. Ook ik als moeder ben zeer te spreken over dit prachtige boek.

——————————————————————————————————————————————————

Karijn van Koppen:

Mijn dochter is dol op dieren, nog nooit in het circus geweest, maar door Dombo als geen ander op de hoogte van wat er zoal in een circus gebeurt. Mijn keuze voor dit boek was dan ook snel bepaald. Toen ik de kaft van het boek aan een inspectie onderwierp was ik niet direct enthousiast. Tekening was in de stijl van Dali en het lettertype stond me niet echt aan. Snel het boek geopend om objectief verder te kijken.

Karakters worden soms buiten proporties uitvergroot om tekst kracht bij te zetten. Begon dus maar met het lezen van de tekst. Alles is in rijmvorm maar met vreemde alliteraties en duidelijk herschreven vanuit een andere taal. Het loopt daarom niet altijd goed. Boek even opzij gelegd, dat helpt soms.

Na 1 dag mijn dochtertje ermee aan kwam zetten. Of papa het even voor wilde lezen. Nou dat wilde hij wel en zij was enthousiaster dan ooit. Ben er natuurlijk snel bij gaan zitten om te kijken of ik mijn mening moest herzien, het gaat per slot van rekening toch om de mening van het kind, nietwaar?

Ik moet bekennen dat ik met name de pagina waarin de dieren als camouflage verwerkt zijn in het decor, erg leuk vind. Mijn dochter vraagt waar de olifant toch is, wat er met de dromedaris is gebeurd, waar de giraf toch uithangt? Het lezen van dit boek zorgt dus voor een heleboel interactie! En ook dat is wat mij betreft een belangrijk doel van het samen lezen… Kan niets anders doen dan mijn mening herzien.

Lees ook:
Van wie zijn die poten?
Daar buiten loopt een schaap

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share