Disney’s Alice in Wonderland – steelbook [recensie]

Screenshot 2014-08-03 at 08.18.40Volg Alice als ze het Witte Konijn achterna gaat op een magische reis door de fantastische wereld van Wonderland. Het is een chaotische wereld die “vreemder en vreemder” wordt wanneer Alice tijdens haar dwaze avonturen een aantal onvergetelijke figuren ontmoet. Alice In Wonderland zit boordevol spectaculaire liedjes en duizelingwekkende animaties, en is een tijdloze klassieker voor het hele gezin.

Recensie
Mijn dochter is helemaal weg van “Alice in Wonderland”. Screenshot 2014-08-03 at 08.12.09Ze heeft de afbeeldingen in mijn Engelstalige versie versie van het boek van Lewis Carroll als kleuter al regelmaten bekeken, is een paar jaar geleden voor “mama-tijd” naar de musical-uitvoering van K3 geweest en deze versie is al meerdere keren opnieuw bekeken op DVD. Ook heeft ze de versie van Geronimo Stilton die ik heb voorgelezen en die ze nu zelf leest. Maar…. de klassieke versie van Disney kende ze nog niet!

Screenshot 2014-08-03 at 08.09.41Ze sprong dan ook een gat in de lucht toen de ‘steelboek-editie’ van deze film ter recensie arriveerde. Dezelfde avond gingen we uiteraard meteen kijken. Mijn zoons vonden het maar “stom”, want het is een echte “meisjesfilm” en besloten samen een Harry Potter spel te spelen. Uiteraard hebben ze gewoon meegekeken, want toen de film begon werden zij ook direct meegenomen door het fantasievolle verhaal.

Vooral in de eerste helft van de film zit er heel veel vaart in het verhaal en gebeurt er erg veel. Er komen hele leuke personages langs, humor, fantasie, veel liedjes en Alice beleeft een echt avontuur. Zelf vind ik het laatste stuk, bij de hartenkoningin, wat minder, maar de kinderen zaten ademloos te kijken.Screenshot 2014-08-03 at 08.10.26

Dit is een echte klassieker van Disney en vraagt er gewoon om om frequent gekeken te worden. Uiteraard staat op deze BluRay de optie om de Nederlands gesproken versie te bekijken, wat mijn dochter de ochtend nadat we de film voor het eerst gezien hadden, direct ging doen 😉

Screenshot 2014-08-03 at 08.11.16De ‘steelbook‘ editie is ook echt een uitvoering die lang mee zal gaan, ook bij veelvuldig gebruik. De metalen hoes is aantrekkelijk vormgegeven en zal niet snel kapot gaan.

Er zijn veel Disney films op deze manier uitgegeven, dus wanneer je van plan bent om een aantal klassieke Disneyfilms op BluRay aan te schaffen, zou ik zeker eens kijken naar deze uitvoering. Aantrekkelijk geprijsd, zeker voor zo’n duurzame BluRay versie.

De steelbool-editie van Alice in Wonderland bestel je hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …