De een na laatste dood van het meisje Capone

coverHet jaar 2099. De zestienjarige Ewa Capone is op de vlucht. Vier jaar geleden is haar vader om het leven gekomen bij een overval, een paar maanden geleden is haar moeder vermoord en nu hebben twee gewapende mannen het op háár leven gemunt. Ze heeft geen idee waarom. Op de hielen gezeten door gevaren doorkruist ze de waanzinnige, half virtuele wereld van het eind van de 21e eeuw. Moordlustige jeugdpolitie, next-gen maffia en klungelige engelen – en dan ook nog een aanstellerig maar bloedmooi meisje op hoge hakken, dat haar leven over wil nemen. En het meest verraderlijk: de valstrikken van de liefde. Maar het meisje Capone geeft nooit op. Ze ziet altijd een uitweg. Zelfs als er geen uitweg meer is.

Recensie
De een na laatste dood van het meisje Capone speelt zich af in de toekomst, in 2099. Europa is vrijwel volledig overstroomd en de scheidslijn tussen de echte wereld en de virtuele wereld is maar dun. Ik vind het altijd wel bijzonder om te lezen hoe mensen zich de toekomst voorstellen, in de Back to the future-films bleken overigens best wel wat dingen over 2015 te kloppen. Eerlijk gezegd word ik zelf niet heel blij van het vooruitzicht van een wereld die voor een groot deel onder water staat … En de titel en de cover van het boek vind ik nu ook niet bepaald aantrekkelijk. Niet alle fantasy spreekt mij op voorhand aan.

IMG_3979
De een na laatste dood van het meisje Capone is best een ingewikkeld boek met veel verhaallijnen, verwijzingen en onverwachte gebeurtenissen. Je moet echt je aandacht bij het verhaal houden en liever niet verschillende boeken tegelijk lezen (zoals ik nog wel eens doe).

IMG_3980

Ik vind De een na laatste dood van het meisje Capone echt wel goed geschreven en op zich leest het wel vlot en makkelijk. Maar heel eerlijk gezegd staat het niet hoog op mijn lijstje met favoriete boeken. Was ik op voorhand al niet heel enthousiast om te beginnen, ook tijdens het lezen had ik moeite me in het verhaal te verliezen. Soms heb je dat gewoon, dat een boek je gewoon net niet genoeg raakt. Wellicht is het de sfeer in het boek, die ik (op dit moment) te beklemmend vind.

IMG_3983
De een na laatste dood van het meisje Capone is de meest recente roman van Isabel Hoving. Zij is ook de auteur van De gevleugelde kat. ‘De een na laatste dood van het meisje Capone’ is echt een heel ander boek, maar de stijl van de auteur is toch heel herkenbaar. Dit boek is op nog wat oudere kinderen (en volwassenen) gericht dan ‘De gevleugelde kat.’
Hier vind je een leesfragment van De een na laatste dood van het meisje Capone.

De een na laatste dood van het meisje Capone – Isabel Hoving
Jeugdboek 16+, paperback, 496 pagina’s, Querido
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_3984

Voor De gevleugelde kat van Isavel Hoving, klik op onderstaande link:

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …