NCRV Babyboom: het vervolg

In NCRV Babyboom was vorig jaar te zien hoe Caroline Tensen 100 verschillende stellen volgde met een kinderwens. Jong en oudere stellen, jonge verliefd of al jaren bij elkaar, hetero of lesbiennes allemaal verschillende stellen met één wens: een kind. Sommige stellen werden voor het eerst ouders andere waren het al. Nu een jaar later gaat Caroline Tensen opnieuw bij de stellen op bezoek. Hoe gaat het nu met ze? Hoe gaat het met hun baby’s? En wat vonden ze van het afgelopen jaar?

Dat het krijgen van een kindje niet vanzelfsprekend is, weten de Rotterdammer Alex en  zijn echtgenote Marianne maar al te goed. Tijdens zijn eerdere relatie heeft Alex zich laten steriliseren. Maar nadat hij in het huwelijksbootje met Marianne was gestapt, heeft hij de sterilisatie ongedaan laten  maken. Helaas maakt hij antistoffen aan,  waardoor Marianne niet makkelijk zwanger raakt. Na een intensief en emotioneel medisch traject is Marianne eindelijk zwanger. Ze kunnen hun geluk niet op, eindelijk een kindje van hen samen. Als Marianne tien weken zwanger is, slaat het noodlot toe: het hartje klopt niet meer. Getergd door hun grote verlangen staan ze nu voor een moeilijke keuze: bekostigen ze zelf een nieuwe ICSI-poging of accepteren ze een kinderloos bestaan?

En hoe gaat het met het stel Susanne en Han en hun twee zoontjes, Lukas en Stijn? Lukas heeft de dodelijke spierziekte SMA. Hierdoor zou hij misschien niet eens zijn tweede verjaardag meemaken. In de serie Babyboom verleden jaar zagen we hoe Han en Susanne niets liever wilden dan dat Lukas nog een broertje of een zusje zou krijgen. Susanne raakt zwanger en bevalt in maart 2011 van een gezonde zoon Stijn. Tegen alle verwachtingen in heeft, viert Lukas nu samen met zijn broertje zijn derde verjaardag. Hoe ervaren Han en Susanne het grote geluk van hun twee kinderen en hoe gaat het nu met de grote broer Lukas?

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Let’s create a Dutchy digital baby boom met Bizzy Bub!

Spannend! We verwachten gezinsuitbreiding! Vandaag ontvangen wij Fleur. 1 van de 6 Bizzy Bubs die …