Lynx – bordspel – winnaar Speelgoed van het Jaar 6-7 jaar

In de categorie 6 & 7 jaar heeft het spel Lynx (uitgegeven door Identity Games) gewonnen bij de Speelgoed van het Jaar verkiezing 2019. Een terechte winnaar: het spel biedt niet alleen leermogelijkheden maar is ook erg leuk om te spelen. En het is een spel waarbij jong en oud samen plezier kan hebben.

Algemene informatie
Verbeter je concentratie en train je brein met Lynx! Zoek en vind als snelste jouw plaatjes. Zet het spelbord in elkaar, schud de kaartjes en neem er 3. Waar zijn de koekjes, de gitaar en de tennisbal? Vind als eerste jouw 3 plaatjes op het bord en win!

Doordat het spelbord als een puzzel in elkaar zit, zijn de verschillende puzzelstukken steeds op een andere manier in elkaar te leggen. Denken jouw medespelers je dus te slim af te zijn door de volgorde van de afbeeldingen te onthouden? Wissel de puzzelstukken en je hebt weer een compleet nieuwe uitdaging om jouw afbeeldingen als eerste te vinden.

Bespreking
Lynx is echt een heel spel. Voor kinderen en volwassenen die van zoekplaten houden, is het een perfecte spelvariant. Doordat het bord iedere keer op een andere manier in elkaar gezet wordt en de kleuren goed gekozen zijn, blijft het een uitdaging om de verschillende afbeeldingen te vinden. En daar gaat het om: het vinden van dezelfde afbeelding als op jouw plaatje staat.

Je kunt dit spel ook alleen spelen natuurlijk, maar het fijne is dat dit prima met meerdere mensen gespeeld kan worden in verschillende leeftijden. Opa’s, ouders, kinderen, allemaal door elkaar. Plus… wanneer je het met meerdere speelt, komt er een tijdsdruk bij want het is natuurlijk de bedoeling dat je jouw items als eerste vindt. En wanneer iemand dan tussendoor roept “ja, ik heb er al twee!” wordt het extra moeilijk om je te concentreren, kan ik je vertellen!

Je kunt het spel kort spelen, door het aantal te zoeken items niet te groot te maken, maar je kunt er natuurlijk ook andere varianten van maken. Kortom: een prima spel om in huis te halen tegen de kerstvakantie!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wat is glasvezel?

Je ziet het steeds voorbij komen: razendsnel internet via glasvezel. Maar wat is dat eigenlijk, …

Share
Share