Zooma Pocket Shooter Double Pack [recensie]

Zooma Splat X  (3)Zooma, het 100% veilige schietspel voor jong en oud! De siliconen munitie schiet je meters ver… De oranje fluit terwijl hij tot wel 20 meter geschoten kan worden, de groene munitie kun je niet alleen ver schieten, maar het blijft ook aan je doel plakken!

Recensie:
Zodra mijn dochter de verpakking van de Zooma Pocket Shooter ziet staat ze te springen om het uit te testen. Dat de reclame goed tot haar doorgedrongen is, blijkt al snel als ik haar hoor zeggen dat deze echt wel tot 30 meter ver kan schieten! Precies wat er ook op de verpakking staat.

Om te recenseren kregen wij de Zooma Pocket Shooter Double Pack in huis. Deze bestaat uit twee identieke “schietapparaatjes” en voor ieder twee oranje, ronde dingen en drie groene plakkerige munitie. Er zitten ook twee schietschijven bij zodat je een wedstrijdje kunt doen wie het eerst zijn of haar target heeft geraakt.

Zooma Splat XEnthousiast halen we de shooter uit de verpakking; moeilijk blijkt het in de basis niet te zijn. Het is een soort katapult en de munitie heeft twee openingen die je aan de haken van de katapult doet. Daarna is het een kwestie van de munitie achteruit trekken en los laten. We beginnen op een veilig stukje in huis met de groene, sticky munitie. In het begin blijkt deze zeker erg plakkerig… Zo kleverig dat het aan de katapult blijft plakken wanneer we het proberen weg te schieten.Zoom Splat X

Nadat de ergste plak een beetje weg is gaat het beter, dan is het alleen zaak om even de juiste positie van de shooter te vinden om te vuren. Op een deur blijft de groene munitie wel plakken, waarna deze langzaam om laag kruipt. De kleefkracht neemt echter al snel af, om hem weer kleverig te maken kun je het echter goed wassen met zeep en water.

Tip: op de verpakking staat dat je hem daarna met een droge doek kunt afdrogen, maar mijn ervaring is dat het beter werkt als je het gewoon aan de lucht laat drogen. Dit gaat snel genoeg en de kleefkracht is hierdoor groter en langer aanwezig.

De oranje “kogels” lijken me meer geschikt voor buiten. Deze zijn wat harder door de ronde kern. Tijdens het afschieten maakt deze een fluitend geluid… Althans, volgens Goliath, de fabrikant. Wij hebben dit geluid nog niet ontdekt, terwijl we hem toch aardig ver weggeschoten kregen. Niet dat dit de pret minder maakt, want mijn dochter van bijna acht heeft er reuze veel plezier mee.Zooma Splat X  (2)

Het enige nadeel van dit pakket vind ik de schietschijven die worden meegeleverd. Ik snap best dat ze een beetje uitdagend speelgoed willen maken, maar een schietschijf van slechts 7 cm doorsnede vind ik wel erg klein. Zeker als je bedenkt dat de oranje munitie wel 30 meter kunnen overbruggen en de groene munitie moet 22 meter kunnen halen.

We hebben het binnen met de groene plakkerige platte kogels maar eens geprobeerd, maar dan moet je er echt heel dichtbij staan en heel veel geoefend hebben. Voor kinderen een beetje te frustrerend. Buiten zijn deze targets ook niet zo geschikt, aangezien ze van dun karton zijn gemaakt en in een plastic houdertje staan. Een zuchtje wind en ze vallen om. Met een schietschijf die groter was (zoiets als een dartbord) hadden kinderen veel meer plezier kunnen hebben denk ik. Dan kunnen ze een wedstrijd doen wie het dichts bij de roos komt.

Wanneer je twee of meer kinderen in huis hebt is de Zooma Pocket Shooter Double Pack echt een aanrader. Dan is er niet zo veel strijd om het ding en in het geval van twee kinderen hebben ze gewoon ieder hun eigen shooter. Slechts één kind in huis of vind je eentje meer dan genoeg, dan is het praktisch om te weten dat er ook een single pack op de markt is.

Zooma Pocket Shooter Double Pack
(Buiten)speelgoed, Goliath
Bestel dit speelgoed hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Dit is allemaal genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2017 in de categorie 12 t/m 17 jaar

Kinderen van 12-17 jaar maken een boel veranderingen mee: puberteit, overstap naar de middelbare school, …

Share
Share