Stapvoets door de sneeuw

Het is bijna kerst, maar de manege heeft nog geen kerstboom. Daarom mogen Paulien en Eva er een gaan halen. Ze nemen pony Tess en een karretje mee. Op de terugweg begint het hard te sneeuwen. Het paardje glijdt steeds uit en het karretje begint gevaarlijk te slingeren. Hoe komen ze nu terug bij de Roskam? Het wordt een spannende tocht….

Recensie
Een boek wat kinderen al heel snel zelf kunnen lezen maar wat zich ook heel goed leent om uit voor te lezen. Het gaat over twee meisjes, Paulien en Eva, die gek zijn op paarden/ponny’s. Als zij da ook naar de manege gaan willen zij de paarden ook betrekken in het kerstgebeuren en schrijven een kerstkaart voor ze en versieren de stal. Als ze dan de vraag krijgen of ze een kerstboom bij de kweker willen ophalen samen met pony Tess zeggen zij geen mee. Dan begint het grote avontuur.  Een heel leuk geschreven verhaal voorzien van hele mooie vrolijke tekeningen.

Stapvoets door de sneeuw – Vivian den Hollander
Leren lezen, hardcover, 32 pagina’s, Van Holkem & Warenhof
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Ingrid

tonnie.hospers@zonnet.nl'
Ik ben getrouwd met Tonnie en moeder van drie kinderen. Myrthe geboren in 2002, Stefan in 2004 en Patrick 2006. De jongste is verstandelijk gehandicapt wat zich uit in een ontwikkelingsachterstand van ruim een jaar tot anderhalf. Hij zit op speciaal onderwijs maar is een heerlijk spontaan, lief, ondernemend maar soms ook erg ondeugend jongetje. Het hebben van een kindje wat anders is dan gemiddeld heeft natuurlijk wel zijn invloed op het wel en wee in het gezin maar we proberen er allemaal zo normaal mogelijk ermee om te gaan. Ik ben supertrots op alle drie mijn kanjers. Myrthe en Stefan leren door Patrick rekening te houden met anderen die anders zijn/denken/doen. Ze zijn lief behulpzaam en zorgzaam en hebben een groot verantwoordelijkheids gevoel t.o.v. hun broertje. Naast het recesseren werk ik nog 2 dagen in het ziekenhuis als secretaresse en 1 avond per week in de thuiszorg als ziekenverzorgende. Naast het zorgen voor anderen vindt ik lezen helemaal top evenals dingen ondernemen met het gezin en heerlijk buiten zijn. Lezen is voor mij een heerlijk moment voor mezelf hetgeen ik dan ook probeer iedere dag te creëren al is het maar een half uurtje.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share