Girl Online

cover GODe 15-jarige, onzekere Penny schrijft in haar anonieme blog over alles wat haar bezighoudt. Haar volgers leven hartstochtelijk met haar mee, maar alleen haar beste vriend Elliot weet dat zij Girl Online is. Als ze met kerst met haar ouders naar New York gaat, ontmoet Penny de gitaarspelende Noah. Ze beleven een superromantische week samen, maar terug in Engeland ontdekt Penny dat Noah iets heel belangrijks heeft verzwegen.

Recensie
Wat is Girl online een lekker en leuk boek zeg! Het is een young adult boek, geschreven voor meiden vanaf een jaar of 13. Maar geloof mij als ik schrijf dat als je ouder bent je ook van dit boek kunt genieten. Young adult, en ook new adult, is een genre dat ik met veel plezier met mijn dochters meelees.

IMG_4346
Ik vond Girl online zo leuk! De hoofdpersoon is sympathiek en ik moet me toch ernstig vergissen als niet heel veel meisjes zich in haar kunnen en willen verplaatsen. Penny is niet zo handig en is eigenlijk heel onzeker. Maar ondertussen beleeft ze een geweldig romantisch avontuur met Noah, die nog veel bijzonderder blijkt te zijn dan ze aanvankelijk denkt. En ondertussen is ze een blogger met heel veel volgers die veel waarde hechten aan de visie van Penny.

IMG_4349
Natuurlijk is het verhaal voorspelbaar (meisje en jongen ontmoeten elkaar, worden verliefd, door een misverstand verliezen ze elkaar, maar uiteindelijk komt alles weer goed), maar daarom niet minder leuk om te lezen. Ik bedoel, kerst in New York met een jongen waar je alleen maar over kunt dromen en die ook nog eens verliefd is op jou … Wat wil een meisje nog meer? Heerlijk om in weg te dromen.

IMG_4343
Tijdens het lezen van Girl online moest ik aan verschillende andere boeken denken die ik de laatste tijd heb gerecenseerd. De boeken over Suzy D. bijvoorbeeld, als het gaat om de onhandigheid van Penny (of Suzy). iT-girl, omdat het over een meisje in dezelfde leeftijdscategorie gaat en ook zo lekker wegleest. Of 100% Coco en 100% Coco Paris, omdat Penny net als Coco toonaangevend blogger is. Uiteindelijk vind ik op dit moment Girl online het leukst. Misschien wel omdat Elliot, de beste vriend van Penny, zo’n ontzettend leuk karakter is.

IMG_4348
Ik weet zeker dat mijn dochters Girl online ook met veel plezier zullen lezen. Jongste van 9 was eigenlijk van plan al te beginnen toen ik halverwege was, maar dat leek mij niet zo’n handig plan, tegelijk in hetzelfde boek lezen. Zodra oudste van 13 haar toetsweken weer heeft doorstaan zorg ik dat dit boek bovenop haar stapeltje ligt.

IMG_4347
Pas toen ik Girl online uit had las ik op internet over alle commotie die er rond dit boek en vooral rond de auteur is. Het boek is geschreven voor Zoe Sugg, de bekende Britse vlogger Zoella, maar al snel bleek dat zij hierbij ondersteund is door een ghostwriter. Het is niet erg dat je een boek samen met iemand anders schrijft, als je daar maar eerlijk over bent (maar heb me afgezien van dit artikel ook niet verder in de kwestie verdiept).

IMG_4350

Hoe dan ook, Girl Online is een heerlijk boek en een echte aanrader voor jonge en oudere meisjes! (psst, weet je, er is ook een tweede deel en dat ligt heel hoog op mijn stapeltje ‘nog te lezen’!)

Girl Online – Zoe Sugg
Young adult, hardcover, 312 pagina’s, Uitgeverij van Goor
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder de link naar het tweede boek van Zoe Sugg: Girl Online On Tour:

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Lieke is verliefd [recensie]

Lieke is verliefd op Sam. Ze vertelt het aan niemand. Maar Eva merkt het best! …

Share
Share