Verbroken beloftes

verbroken-beloftesZe is jong, dapper en heeft onbezonnen, hoopvolle toekomstplannen. Ze trouwt, krijgt een kind en is gelukkig. Maar dan, langzaam en stilletjes, verandert er iets. Hoewel ze had gehoopt dat de liefde voor twee mensen haar compleet zou maken, voelt ze zich niet zo. Er zit nog zoveel scheef in haar hart. Ze becommentarieert haar leven, terwijl het uit haar vingers dreigt te glippen. 

Recensie:
De titel en bovenstaande tekst maken mij nieuwsgierig en ik begin dan ook snel met lezen. In het begin heb ik wat moeite om in het verhaal te komen. Dat heeft overigens niets met het verhaal zelf te maken, maar met de schrijfstijl die de auteur hanteert. Het is poëtisch geschreven en is duidelijk een knap staaltje literatuur. Alleen zijn mijn hersens vlak voor het slapen niet echt meer in staat de poëtische beschrijvingen van de dingen in het leven te herkennen…..

Dus na meerdere malen stukjes tekst opnieuw te hebben gelezen, heb ik maar een ander boek gepakt voor in bed. Eén ding was me duidelijk, wil ik het relaas volgen dan kan ik het boek beter overdag lezen. Dus zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag pakte ik het boek er weer eens bij en nu snapte ik de essentie van het relaas direct.
Verbroken beloftes
Met verbroken beloftes heeft Jenny Offill een herkenbaar beeld geschetst van het leven van een moeder. Het legt haarfijn bloot wat er allemaal in je denken en doen verandert als je eenmaal moeder bent. Maar daarnaast heb je ook nog de rol van partner en – afhankelijk van je eigen leven – heb je daarnaast nog een aantal rollen te vervullen. In deze roman wordt duidelijk dat het leven niet over rozen gaat. Iedereen heeft zo zijn eigen strubbelingen.

Verbroken beloftes is een mooie roman die bezielend is geschreven. Voor mij persoonlijk is de schrijfstijl iets te filosofisch en poëtisch, waardoor ik soms de samenhang mis in het geheel. Maar dat komt puur omdat het niet echt mijn manier van schrijven is. Ik merk dat ik echt niets anders aan mijn hoofd moet hebben, om alles goed te kunnen volgen. Een beetje afleiding zorgt bij mij al snel dat ik uit het verhaal ben, terwijl ik daar meestal geen last van heb tijdens het lezen.

Verbroken beloftes – Jenny Offill
Bekijk op bol.comRoman, hardcover, 190 pagina’s, uitgeverij De Geus
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Het museum van verbroken beloftes

Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan gaat over onvervulde liefde. Gesitueerd in Praag …