Playgro bad fun speelset

De Playgro bad fun speelset bestaat uit vier gekleurde onderdelen, namelijk twee waterdieren en twee onderdelen waarin je een waterrad kunt zien draaien als er water doorheen loopt. Je kan de onderdelen op verschillende manieren stapelen waardoor hij elke keer anders wordt.

Recensie
In bad geef ik mijn zoon (anderhalf jaar) voor het eerst dit setje speelgoed en hij kijkt blij verrast en roept “vis”. Ik laat hem spelen met deze badset en wacht af wat hij gaat doen. Zijn kleine handen passen precies om de vormen heen. Al snel weet hij precies wat hij ermee kan doen. Hij haalt de vormen door het water en kijk aandachtig naar het rad als het water er doorheen loopt. Het water loopt wel erg snel door het vormpje heen, wel erg jammer want zo lijkt hij niet te zien wat er in het figuurtje gebeurd. Het effect is erg snel afgelopen. Het leuke aan dit setje badspeelgoed is dat de figuurtjes op elkaar gestapeld kunnen worden; alle vormen passen op elkaar zodat je er een hoge “watertoren” van kunt bouwen. Voor mijn zoon van bijna 20 maanden is het nog een hele klus om deze vormen goed op elkaar te zetten. De randjes zijn erg smal en het op elkaar stapelen is dan ook een precies werkje. Het stapelen lukt hem nog niet. Als ik hem voor doe hoe hij moet stapelen, dan haalt hij snel alles weer uit elkaar en speel afzonderlijk met de vormen. Ik moet zeggen dat dit er los ook eigenlijk een stuk leuker uit ziet. Als je alle vormen op elkaar hebt, kan je er alleen met bijvoorbeeld een bekertje het water erin gieten zodat het rad gaat draaien. Het is dan misschien meer een speeltje voor onder de douche.  Als mijn zoon het speeltje meeneemt onder de douche, dan stroomt het water erin en blijft het rad draaien. Het is dan ook makkelijker voor hem om de vormpjes te stapelen door de harde ondergrond.

Deze speelset van Playgro is bedoeld voor kinderen van 12 maanden tot 4 jaar. Met 12 maanden hebben kinderen nog niet echt het inzicht wat ze ermee kunnen en met 4 jaar zit er geen uitdaging meer in dit product. Ik zou eerder 18 maanden tot 3 jaar aanhouden. De prijs ligt rond de € 9 – € 10 waardoor het zeker het aanschaffen waard is. Het is een stevig speeltje wat zeker tegen een stootje kan!

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

Kikker in het water, van Max Velthuijs, uitgebracht door Leopold

Kikker in het water, badboekje door Max Velthuijs

Een boekje voor in bad! Voor ik kinderen had, zou ik gedacht hebben dat ik …