Negatief zelfbeeld

negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-8Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet door. De vaste overtuiging niets waard te zijn, er niet bij te horen of niet gezien te worden kan je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten. hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Dit boek biedt een methode om het negatieve denken te doorbreken. Stapsgewijs, en met behulp van oefeningen en opdrachten, leert de lezer een stevig en genuanceerd beeld van zichzelf op te bouwen. De auteur baseert zich op jarenlange praktijkervaring. Dit boek kan binnen een behandeling gebruikt worden, maar ook zelfstandig.

Recensie
Heb ik een negatief zelfbeeld? Gelukkig nu niet, maar het kan me soms behoorlijk overvallen.

Meestal ben ik in staat om te kunnen relativeren en het in positiviteit om te zetten. Jammer genoeg geldt dit niet voor iedereen. En, daar kunnen deze mensen behoorlijk onder gebukt gaan. Het blokkeert hun dagelijkse leven en inspanningen.

negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-7 negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Hoe iemand een negatief zelfbeeld kan hebben, hangt van allerlei omstandigheden af. Ieder leven is immers uniek. Maar, mede daardoor is het aanpakken van een negatief zelfbeeld een ingewikkeld proces. In dit boek worden deze aspecten meteen goed belicht in het boek. Tegelijkertijd biedt de schrijfster vanuit haar beroep, ook meteen hulp aan. Ze geeft de mogelijkheid om jezelf aan te gaan pakken. Omdat dit niet eenvoudig kan zijn, zou men dit ook samen met een vertrouwd persoon kunnen doen, zonder een deskundige te gaan bezoeken.

negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-4 negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-6

Ik ben gaan lezen alsof ik dit probleem eens aan wou pakken. Wat ik voelde was duidelijkheid, maar ook veel begrip. Bijvoorbeeld dat alles niet ineens zou lukken, dat je jezelf meerdere kansen moet gunnen. Ook rechtstreekse invul opdrachten, om jezelf eens behoorlijk onder de loep te nemen.

Verder in het boek Negatief zelfbeeld komen dezelfde opdrachten terug, zo kun je de eigen vorderingen volgen. Alles kan ook in eigen tempo en ook anoniem. Het is maar net wat je zelf hiermee wil, mogelijkheden genoeg.

negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-2 negatief-zelfbeeld-hulpboek-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Conclusie: Dit boek krijgt van mij een 8,5. Bovendien geeft het rust. De wetenschap zo’n boek in huis te hebben dat ik ieder moment kan pakken om aan mezelf te werken, geeft een gevoel van bevrijding. Dat zorgt al voor een positiever gevoel.

Negatief zelfbeeld – Manja de Neef
Hulpboek, 220 pagina’s, uitgeverij Boom
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Doe waar je van houdt! – Lieve Syrah en Jonah #1 [persoonlijke blog]

Soms zijn er van die momenten dat ik me afvraag wat ik nu echt belangrijk …

Share
Share