Lotte Wirwar – Boerderij op stelten

lotte-wirwar-cover-trotse-moeders-1Joehoe! Eindelijk vakantie! De meeste kinderen uit mijn klas blijven thuis. Maar wij gaan naar een BIOBOERDERIJ in DUITSLAND. Hoewel Jens en Simon, mijn twee stomme broertjes, en ik toch liever naar een eiland in de Middellandse Zee wilden vliegen. Dat is niet eerlijk! Hoewel: op de boerderij zijn er vast heel veel BIOdieren. En ik ben dol op dieren! Bovendien kan ik daarmee alvast oefenen. Omdat ik nu het geheim van mijn Indische blokfluit weet: die kan slangen bezweren. En dan vooral cobra’s. Maar regenwormen zullen vast ook wel op mijn muziek dansen. Ik moet alleen nog de juiste toon vinden… Voor vrolijke meisjes van 9 tot 12 jaar.

Recensie
Lotte Wirwar is door mijn dochter in haar hart gesloten. En daardoor ben ik natuurlijk ook fan, want wanneer je je kind ziet genieten van een boek, geniet je zelf mee! En genieten doet ze. Ze is nu acht jaar en leest erg graag. Ze probeert wel allerlei soorten boeken, dat kan ook, met een Trotse Moeder die veel nieuwe boeken binnenkrijgt om te recenseren, maar ze heeft wel duidelijk haar voorkeuren. Dat merk ik vooral aan de snelheid waarmee ze een boek uitleest.  En door de boeken van Lotte Wirwar ‘vliegt’ ze heen, ze heeft het vorige deel inmiddels zelfs voor de tweede keer gelezen.

Boerderij op stelten is het derde deel van de serie. Inmiddels zijn er vier boeken verschenen in wat hopelijk een hele lange serie gaat worden! Hieronder de recensie van mijn dochter:

Ze willen naar een heel ver land, maar ze gaan naar een bio-boerderij. Ze moest een kamer delen met haar twee broers (die zijn een tweeling). Lotte Wirwar wil zich afzonderen van de rest want ze wil oefenen met haar blokfluit en dan gaat ze in een boomhut oefenen met de muziek.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Ze gingen ook met z’n allen, ook met de papa en de mama, naar een hoge berg, de hoogste van de hele wereld, en daar gingen ze vanaf glijden, op hun billen. Dat liep wel goed af. En daarna gingen ze ook skiën en dat vonden ze ook leuk. De twee broers gingen toen schapen uit hout snijden met een zakmes.

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Het fluiten van Lotte ging heel goed, ze kan nu wormen laten dansen op haar muziek. Maar…. toen gebeurde er iets vreselijks. En wat dat is, moet je zelf maar lezen!

lotte-wirwar-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Ik vind het leuk om de boeken van Lotte Wirwar te lezen, want ik vind ze erg origineel. Niemand zou het bedenken, maar je kunt er toch over lezen. Ik ben 8 jaar, en het boek is eigenlijk vanaf 9 jaar, maar je kunt het ook al lezen als je acht bent hoor. Ik ga ook het volgende deel lezen, dat heet Chaos op de filmset en dat heb ik al bij mama zien liggen.

Lotte Wirwar – Boerderij op stelten – Alice Pantermuller
Bekijk op bol.comHardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Voor recensies van de andere delen over Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Bekijk op bol.comEerste boek over Lotte Wirwar: Wat een beestenboel
Bestel dit boek hier >>>>

Bekijk op bol.comDe knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Superschapen en wilde konijnen (deel 2)
Bestel dit boek hier >>>>
Bekijk op bol.com

Vierde deel van Lotte Wirwar: Chaos op de filmset
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Een zootje in de gymzaal

De boeken van Lotte Wirwar zijn door Alice Pantermüller geschreven voor “vrolijke meisjes van 9-12 …