Waar is Belladonna?

Het is winter en ijzig koud in het Manenwoud. Belladonna brengt de bosdieren elke dag eten. Op een dag houden de heksen een winterpicknick aan het meer. Terwijl de andere heksen schaatsen, maakt Belladonna een wandeling. Maar dan begint het te sneeuwen: eerst zacht, dan steeds harder. Belladonna vindt de weg niet meer terug. Wat nu?

Recensie
Waar is Belladonna? is een erg leuk verhaal. Het gaat over heksen, en daar heb ik wel wat mee. Het prentenboek heeft erg gezellige illustraties. Iedere heks in het verhaal is goed herkenbaar in de afbeeldingen en het is leuk om samen met je kleuter of peuter de juiste heks te vinden.

Waar is Belladonna? speelt zich in de winter af. Het is heel koud in het bos, er ligt sneeuw en de dieren in het bos hebben moeite om eten te vinden. Het is een verhaal dat goed bij de komende wintermaanden past. Vooral als het weer veel gaat sneeuwen, net zoals het de laatste jaren deed.

Waar is Belladonna? gaat over vriendschap. Vriendschap met andere mensen (heksen), maar ook vriendschap met dieren. Als je vrienden van elkaar bent, help je elkaar en zorg je voor elkaar als dat nodig is. Dat doet Belladonna voor de dieren en dat doen de heksen voor elkaar.

De heksen in Waar is Belladonna? zijn geen enge heksen. Het zijn lieve, aardige en behulpzame heksen. Die heb je immers ook. Hun namen zijn alleen wel ingewikkeld, en daardoor misschien lastig te onthouden voor kleintjes.

Ook leuk om te weten, is dat er meer boeken over Belladonna verschenen zijn.

Waar is Belladonna? – Mieke Hallemans
prentenboek, hardcover, 32 pagina´s,Uitgeverij De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share