Flex spellen van HABA

HABA heb spellen ontwikkeld voor kinderen ter stimulatie van hun emoties. Deze spellen zijn de zogenaamde Flex spelletjes. Eén van deze Flex spelletjes is Lekker of Gemekker.

Hoe gaat dit spel?
De leeuw heeft iedereen voor een smulpartij uitgenodigd en voor elk van de gasten heeft hij de lievelingsmaaltijd klaargemaakt. Maar dat is helemaal niet zo gemakkelijk, wie het snelst in de gaten heeft, bij welk dier het gerecht wel hoort, krijgt als beloning een kostbare gouden munt van de leeuw.

Bij Lekker of gemekker! wordt het Fex-effect toegepast door een speciale regel die op de achterzijde van de gouden munt is afgebeeld. Die regel verandert het lievelingsgerecht, het dier of de hoeveelheid van het voer. Het gevolg is dat ook de spelers voortdurend hun acties moeten aanpassen. Of je dit spelletje nu speciaal voor de ontwikkeling van emoties gaat doen, vraag ik me af… Maar een leuk spelletje is het zeker!

About Dylan

Check Also

Bring Home the Fun

Inmiddels is het al bijna ‘gewoon’ aan het worden voor veel mensen. Kinderen die thuis …