Mees Kees

Kees (Willem Voogd) is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven. Mees Kees wordt al gauw erg populair. Zo mogen kinderen boterhammen eten in de klas in het kader van een voedselproject en zetten  ze met rekenen de tafels op z’n kop. De onaardige directrice Dreus (Sanne Wallis de Vries) houdt Mees Kees en de klas echter streng in de gaten. Kan Mees Kees z’n gang blijven gaan, zonder directrice Dreus tegen zich in het harnas te jagen?

Recensie
Eén van de favoriete films van mijn dochter van 6 jaar van dit moment is toch wel Brammetje Baas. Er is een simpele reden waarom deze film zo geliefd bij haar is: de hoofdpersoon doet veel dingen die niet mogen en bijzonder hilarisch zijn. Ik heb al wat stukjes van de film Mees Kees voorbij zien komen, dus ik verwacht dat dit weer een toppertje gaat worden. “Mees Kees” leest mijn dochter keurig op… “Waar gaat het over, mam?” Ik ben nog maar net begonnen aan mijn antwoord of ik wordt al in de reden gevallen. “Ja, ja… ik weet het al. Gaan we die nu kijken?” Een klas waarin kinderen ondeugende dingen doen was voldoende informatie voor haar. Even later zitten we heerlijk op de bank met de DVD van Mees Kees in de DVD-speler.

Het verhaal begint met groep zes die nogal uitgelaten is. Een hoogzwangere juf staat voor de klas te puffen en het is duidelijk dat ze het helemaal niet erg vindt dat dit voorlopig haar laatste dag voor deze groep is. Haar werkdag eindigt zelfs nog wat eerder dan gepland. Mevrouw Dreus – de directrice – is nogal gestrest: ze heeft nog geen vervanger gevonden voor de zwangere juf… De volgende dag blijkt dat het toch is gelukt, al is het niet de meest ideale oplossing, zeker niet in de ogen van de strenge baas van de school. Meester Kees – een echt broekie – zal de nieuwe meester worden van de pittige groep zes. Kees is een stagiair die duidelijk nog geen flauw idee heeft wat lesgeven inhoudt. Verlegen en onwennig staat hij voor de klas, maar gelukkig blijken de kinderen het hem niet lastig te maken. Al snel merk je de voordelen van zo’n jonge meester. Meester Kees wordt al snel omgedoopt in Mees Kees en doet alles wat je niet zou verwachten van een leerkracht. Dictees leest hij niet alleen voor, hij schrijft ze zelf ook openlijk op het bord. Tafels worden op geheel eigenwijze manier geleerd en de biologieles vindt uiteraard buiten plaats. De kinderen vinden het fantastisch, alleen is zijn aanpak een doorn in het oog van de strenge juffrouw Dreus.

Een 81 minuten durende film waarbij om de haverklap gelachen wordt. Mijn meisje is – net zoals de kinderen in deze film – al snel dol op Mees Kees. Het is een heerlijke familiefilm en verveelt niet snel. Ook al heb je de film al een paar keer gezien, je blijft lachen. Mees Kees trok al meer dan 500.000 bezoekers naar de bioscoop en terrecht. Wanneer je deze film op het witte doek hebt gezien, zul je al overtuigd zijn. Film in de bios gemist? Verras je kinderen dan met deze DVD en vergeet vooral niet zelf mee te kijken. Want samen lachen is nog altijd leuker dan alleen en deze film is ook voor de ouders de moeite waard!

Bestel deze DVD hier>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share