Mijn eerste Van Dale babyboekje – recensie

van-dale-baby-boekje-copyright-trotse-moedersMet Mijn eerste Van Dale babyboekje leert de baby spelenderwijs de eerste woordjes. De vrolijke versjes over boerderijdieren zijn speciaal gekozen door het auteursteam van het grote Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek en geïllustreerd door Paula Gerritsen.

Dit stoffen babyboekje heeft zachte, kleurrijke pagina’s en het omslag maakt een spannend, knisperend geluid. In het midden is een extra zacht ‘aaibaar’ kuikentje als verrassing te vinden.

Recensie
Tussen de persberichten zat onderstaand geboortebericht:

image009

Aangezien er geen website “Trotse Uitgevers” is, leek het me wel gepast om op de website van Trotse Moeders aandacht aan deze nieuwe Van Dale telg te besteden. Want zoals iedere ouder, vind je je eigen baby de mooiste, maar als recensente heb ik uiteraard een wat objectievere kijk…..

Gelukkig voor Van Dale leidt dit ‘kraambezoek’ niet tot een geforceerd lachje en de tactische opmerking dat het een heel bijzonder kindje is. (Heb ik trouwens nooit in het echt hoeven doen hoor, alle baby’s zijn wondertjes!). En dit babyboekje is ook echt mooi.

van-dale-baby-boekje-copyright-trotse-moeders-3

Het onderscheidt zich van andere babyboekjes doordat er (zeven) leuke korte tekstjes in staan. Op rijm, perfect om aan je baby voor te lezen, want ook wanneer de woorden nog niet echt begrepen worden, zal het ritme van de rijmpje een baby aanspreken. Wanneer een kindje iets groter is, nodigen de tekstjes uit tot interactie zoals aanwijzen en zinnetjes afmaken.

En het is ook nog een ‘gewoon’ mooi stoffen babyboekje, het knispert, er staan vrolijke tekeningen in, mooie gekleurde pagina’s en een ‘aaibaar’ kuikentje. Prima gedaan door Van Dale en ik hoop dat er al gedacht wordt over ‘gezinsuitbreiding’!

Mijn eerste Van Dale babyboekje
Bekijk op bol.comStoffen boekje, Van Dale
Bestel dit boekje hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share