Sem haat school

Sem houdt helemaal niet van school. In feite HAAT hij het.
En het meeste haat hij de spellingtest.
Na weer zo’n vreselijke dag besluit Sem dat hij nooit meer teruggaat.
Maar één enkele heel ander soort test zorgt er uiteindelijk voor dat Sem begrijpt wat hem
zo uitzonderlijk maakt en hoe school wel leuk kan zijn!

Recensie:
Sem hield van veel dingen maken. Hij hield van schilderen en modelbouw en van koekjes bakken. Hij hield zelfs van kleding maken! Maar er was één ding wat Sem heel erg haatte…en dat was school. Op school krijgt Sem spelling wat hij niet geleerd heeft. De kinderen moeten elkaar controleren en hun eigen score vertellen. Daarna mogen ze buiten spelen. Maar Sem heeft het niet goed gedaan en moet binnen blijven om zijn spelfouten te verbeteren. De andere kinderen lachen hem uit. Dan komt er een meneer om met Sem bepaalde testen te doen. Dit vindt Sem niet leuk, maar toch valt het mee. De uitkomst van de test is dat Sem dyslectisch is. Hij komt in een klein klasje met kinderen die hetzelfde hebben. Na een tijdje vindt hij school weer leuk.

Een zeer realistisch boek! Sem haat school vind ik soms ook confronterend, het zet mij aan het denken. De kinderen die elkaar plagen, Sem die het op school niet leuk vindt. Ik vind het een goed voorleesboek voor op de basisschool. De meester of juf kan er op in gaan dat het niet leuk is om elkaar te plagen of dat je iets niet zo goed kan.

Er staat nog een stukje uitleg over dyslectie in het boek. Dit geeft ouders duidelijkheid. Als ik mensen om mij heen zou hebben met een kindje die dyslectie heeft, zou ik dit boek zeker aanraden!

Sem haat school – Ella Hudson
Hardcover, informatief boek, 28 pagina’s, NBD Biblion
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …