Het dikke kriebelbeestjes boek [recensie]

Zou dit een boek over dikke kriebelbeestjes zijn, dikke spinnen of zo? Of zou het een lekker dik boek zijn over kriebelbeestjes? Ik hoop het laatste!

Inhoud
Een grappig en leerzaam boek met daarin heel veel versjes en weetjes over insecten en andere kleine kriebelbeestjes. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een huisvlieg proeft met zijn pootjes? Of dat een hommel zichzelf warm kan bibberen als hij het koud heeft?

Mening
Gelukkig, het dikke kriebelbeestjes boek gaat over allerlei kleine kriebelbeestjes. Kriebelbeestjes die jij en je kind vast kennen en ergens hebben zien lopen of vliegen, zoals een oorwurm en een lieveheersbeestje, een schrijvertje en een huisvlieg. Herkenbare kriebelbeestjes waar een heleboel over te vertellen valt.

Marianne Busser en Ron Schröder vertellen wederom fantastisch. In rijmvorm, met rust en humor. De rijmpjes lopen goed, zijn prima voor te lezen en bevatten al veel informatie. Daarnaast zijn er aparte tekstblokken met weetjes, voor de iets oudere kinderen.

De tekeningen zijn van ivan & ilia. Ik ben dol op hun stijl. Erg mooi dat deze twee duo’s een samenwerking hebben gevonden en alweer een schitterend kinderboek hebben gemaakt!

Het dikke kriebelbeestjesboek – Marianne Busser & Ron Schröder
Illustraties van ivan & ilia
Hardcover, 125 pagina’s, uitgeverij Moon
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder een recensie van een ander boek uit deze samenwerking:

Het Dikke Dierenboek

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kroko-detectives

Zoek je nog een leuk cadeau? Of wil je graag dat je kind wat meer …

Share
Share