Alles wat je wilt weten over het Circus

Wat is circusbloed? Waar laat het circus alle dierenpoep? Gaan circuskinderen ook naar school of naar voetbaltraining?

Circus is romantiek, magie, spanning en sensatie! Wapperende vlaggen op de tent en fonkelende lichtjes lokken het publiek naar het circus. De prachtige voorstellingen met paarden, acrobaten, clowns en roofdieren laten ieders bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal kijken bij het leven en werken in het circus?

Dit vrolijke voorleesboek geeft antwoord op ruim 130 vragen. Alles over het circus komt aan bod en onderwerpen kun je gemakkelijk terugvinden via de index. De kleurrijke en gezellige illustraties van Alex de Wolf maken het boek tot een bijzonder geheel.

Recensie
Alles wat je wilt weten over het Circus, is een boek boordevol leuke en interresante weetjes over het circus. De vragen staan gerangschikt op diverse thema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld vragen over; Het leven in een circus, Spannende acts, Alles over de voorstelling en Het circus van vroeger. Na het lezen van dit boek, ben je een echte circus-kenner. Dan weet je precies wat er voor en achter de schermen speelt en hoe het circus tot stand is gekomen.

De grappige illustraties zorgen ervoor dat het boek niet alleen leuk is om te lezen, maar ook erg leuk is om te bekijken. Daarnaast staat er achterin het boek, een handige en praktische index. Alle onderwerpen kun je hier in één oogopslag terug vinden.

Mijn kinderen vinden dit boek helemaal geweldig. Ik stel een vraag en laat ze eerst zelf met een antwoord komen en geef zelf ook aan, wat ik denk. Vervolgens lees ik wat er bij het antwoord staat. Vooral vragen zoals ‘Waar laten ze alle dierenpoep? of ‘Welke act is super gevaarlijk?’ vinden ze erg interessant. Ze vinden het erg leuk om zelf vragen op te zoeken. Hierbij kijken ze dan vooral naar de plaatjes. Als ze een leuke, stoere of grappige tekening zien, willen ze de vraag die daarbij hoort weten. We zijn dus nog lang niet uitgelezen in dit boek, want ze gaan kris-kras door het boek. En de vragen die ze al gehad hebben, zoeken ze vaak nog een keer op. Helemaal trots zijn ze dan, dat ze het juiste antwoord erop weten.

Alles wat je wilt weten over het Circus, is een boek waar je uren zoet mee zult zijn. Het boek is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook erg leuk voor jezelf. Bij het lezen van de vragen, zul je merken dat je het antwoord zelf ook vaak niet weet. Juist daarom is het een heel leuk boek voor jong en oud!

Alles wat je wilt weten over het Circus – Natalie van der Horst, Gaby Kuijpers & Ellen de Roos
Informatief, hardcover, 71 bladzijdes, Unieboek
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Bij ons in het circus

Bij ons in het circus is een vrolijk prentenboek waarin peuters kennismaken met de wereld …