Pororo, de kleine pinguïn (deel 2)

Screenshot 2014-03-27 at 20.06.38Pororo, de kleine pinguïn, is een serie voor peuters en kleuters die bij Zappelin wordt uitgezonden. Om eerlijk te zijn, ik kende Pororo en zijn vriendjes niet. Ik geloof dat mijn dochters van zeven en elf dit soort series een beetje ontgroeid raken.

Samen met de jongste heb ik een paar afleveringen van de dvd bekeken. We hebben deel 2, met de afleveringen 14 tot en met 26 gekregen om te bekijken. We vonden allebei Pororo erg schattig. Het was grappig om te merken dat ze zich enerzijds te groot begint te voelen voor dit soort series, maar er anderzijds nog wel erg door geboeid is. Toen ik de suggestie deed de dvd binnenkort door te geven aan een peuter in onze vriendenkring, keek ze wel heel bedenkelijk.

pororo Pororo woont op een klein eilandje, heel ver weg, met sneeuw en ijs. Op dit eilandje is een dorpje en daar wonen de kleine pinguin Pororo en zijn vriendjes. Poby de ijsbeer, Eddy de vos, Loopy het bevertje, Crong de baby-dino, Petty een meisjes pinguin en Harry de kolibrie. Ze hebben allemaal een eigen karakter, waarmee ieder op zijn eigen manier dingetjes oplost.

Pororo-et-tous-ses-amisIk moest een beetje denken aan de serie The Backyardigans, bekend van Nick Jr., ook in deze serie kleine wezentjes die spannende en voor kleine kinderen herkenbare avonturen beleven. De afleveringen van Pororo zijn wel wat korter, een minuut of zes, zeven. De dvd duurt in totaal 91 minuten.

Pororo is een leuke serie voor jonge kinderen. Juist doordat de karakters zo verschillend zijn, laat de serie kinderen zien hoe je dingen kunt doen en hoe kinderen en mensen op elkaar kunnen reageren. Vriendschap is het centrale thema van de serie.

Pororo, de kleine pinguïn (deel 2)
DVD, tv-serie, 91 minuten
Bestel deze dvd hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Nu uit op DVD: De Inspirator

De film De Inspirator heb ik helemaal gemist in de bioscopen, maar toen ik er …