Halloween in huize Trotse Moeders [blog]

halloween-herfst-trotse-moeders-copyright-6Er lijken allerlei trends over te waaien uit de Verenigde Staten. Waar eerst Valentijnsdag steeds meer aandacht kreeg, is het nu de beurt aan Halloween. Uiteraard liggen er commerciële motieven aan ten grondslag, maar dat mag de pret niet drukken. De kinderen vinden het namelijk erg leuk om er in mee te gaan en ik vind het leuk om een Valentijns-tekening te krijgen 😉 Voor Halloween ligt dat wat anders. Ik ga echt niet met mijn kroost “trick or treat” doen!

halloween-herfst-trotse-moeders-copyright-8Wat we ieder jaar doen, is een herfstboom knutselen, met mooie bladeren uit het bos. Dit jaar hebben we ons herfst-thema uitgebreid met Halloween, op verzoek van de kinderen.

Samen met mijn dochter is onze hal versierd met mooie herfstbladeren en met spullen uit een pakket van Albert Heijn, die veel leuke dingen heeft in het thema Halloween / griezelen. Er zitten zelfs lolly’s bij met een echt beestje er in. Ik denk niet dat we die gaan opeten…. Laat dat maar decoratie zijn 😉

halloween-herfst-trotse-moeders-copyright-5

halloween-herfst-trotse-moeders-copyright-3Ook de spullen uit de ZBOX kunnen prima gebruikt worden. Achter het spinnenweb staat het ding verstopt waar de enge geluiden van “schurken” zoals Darth Vader uitkomen. Spannend….. Voor een filmpje van mijn zoon met onder andere dit enge-geluiden-ding, klik hier >>>>

halloween-herfst-trotse-moeders-copyright-4En nu hebben we dus een herfst / Halloween thema in huis wat blijft tot het Sinterklaas en later het winterthema het overnemen. Nu nog een “griezelmenu” samenstellen. We beginnen in ieder geval met ‘bloedsoep’ (tomatensoep dus). En daarna komt er ‘bloederige pasta’ (veel tomatensaus dus!). Het toetje wordt waarschijnlijk een ‘drilpudding’ waarin ik wat ‘enge dingen’ ga stoppen.

Uiteraard gaan we ook op ons “zaterdagavondje” griezelen met een spannende film. Op Netflix is voldoende keuze voor griezelfilm voor jong en oud.
Voor suggesties voor kinderen, klik hier >>>>
Voor wanneer de kinderen in bed liggen, vind je hier de filmtips >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share