Lisa en Elke, fotograaf: Danielle Lambinon

Bijzondere broers en zussen.

Lisa en Elke, foto familiebezit
Lisa en Elke, foto familiebezit

Ieder kind is bijzonder, ieder kind is speciaal. Maar sommige kinderen zijn “extra speciaal” en dat kan grote effecten hebben op andere kinderen in het gezin.

RKK Kruispunt TV heeft drie bijzondere families geportretteerd. Families waarin een gehandicapt kind opgroeit en waarin de “brussen” (broers of zussen van deze zorgintensieve kinderen) vertellen hoe het voor hen is om in een “anders dan anders” gezin op te groeien.

“Brussen” cijferen zichzelf vaak weg, voelen zich een leven lang verantwoordelijk en zijn gewend om dingen zelf op te lossen. Hulp vragen vinden ze dan ook vaak erg moeilijk. Er is ook schaamte voor die opvallende broer of zus. En daar voelen de brussen zich dan weer schuldig over. Hoe het verder moet als de ouders er niet meer zijn, speelt altijd een rol in het leven van brussen.

Lisa en Elke, fotograaf: Danielle Lambinon
Lisa en Elke, fotograaf: Danielle Lambinon

Drie openhartige verhalen over de worsteling tussen schuldgevoel, loyaliteit en het leiden van je eigen leven.

RKK Kruispunt TV: Bijzondere broers en zussen, zondag 2 februari om 23.20 uur bij het RKK op Nederland 2.

Herhaling op dinsdag 4 februari om 16.05 uur op Nederland 2.

 

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Als de bergen huilen [recensie]

Sune is bijzonder, maar dat vindt alleen de woerd. En Saimi, op wie hij stiekem …

Share
Share