Het boekje over vrede – Geronimo Stilton

image Het boekje over vrede is een wat ander Geronimo-boek dan de boeken met verhalen en avonturen die we gewend zijn. Ik was blij verrast toen ik aan het bladeren sloeg in Het boekje over vrede. Op een toegankelijke manier wordt aan kinderen uitgelegd wat vrede is.

Het gaat over verschillende landen, verschillende culturen, verschillende religies, over wederzijds begrip en verdraagzaamheid. Er staan vredesboodschappen in van bekende en historische mensen, zoals Martin Luther King, Robert Kennedy en Mahatma Ghandi. imageHet zet kinderen met opdrachten aan het werk om ook over vrede na te denken. De centrale boodschap is wel dat wapens en geweld niets oplossen, praten wel.

Onder al deze informatie loopt een korte verhaallijn van Benjamin, het neefje van Geronimo, die zijn oom vraagt om informatie over vrede. Hij moet namelijk een opstel schrijven over waarom er oorlog wordt gevoerd op de wereld.

imageBij Het boekje over vrede zit een vredesspel, een soort ganzenbord waarvan het speelbord bestaat uit de vlaggen van alle 192 landen op de wereld.

image Op de achterkant van het speelbord staat een grote afbeelding met muizen met de opdracht daar aan alles op te zoeken.

Het boekje over vrede
is niet echt een leesboek, het is wel een leuk informatief boek dat je aan het denken zet en dat eye-openers bevat, voor zowel kinderen als volwassenen.

imageHet is niet alleen leuk als je een Geronimo-fan bent, maar ook als je geïnteresseerd bent in de wereld om ons heen. Vergelijkbaar met Het boekje over vrede heeft Geronimo ook Het boekje over geluk.

Het boekje over vrede – Geronimo Stilton
Informatief jeugdboek, hardcover, 56 pagina’s, De Wakkere Muis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Geronimo Stilton – Een nacht tussen de heksen

Een serie gloednieuwe fantasia-avonturen in een handzaam formaat! Compleet met spelletjes, recepten en Diy’s en …

Share
Share