Halloween in de Julianatoren – verslag

Screenshot 2015-10-06 at 10.43.17Het is deze herfst een beetje griezelig in de Julianatoren. In de circustent is Jul en Julia`s halloweenshow te zien. Het belooft een spannende en heel klein beetje griezelige show te worden. Tijdens deze gezellige show zingen meneer Kaasgaaf, mevrouw Suikerspin, Jul en Julia swingende liedjes over spoken en griezels.

Verslag
We hadden het niet beter kunnen treffen deze eerste zaterdag in oktober, tijdens de autoreis van Friesland naar Apeldoorn laat het zonnetje zich al lekker zien! Omdat zo goed als alle attracties in pretpark Julianatoren buiten staan zijn we erg blij met dit weer. De jas kan vandaag in de auto blijven. We zijn niet de enige die deze mooie dag hebben uitgezocht om naar de Julianatoren te gaan, het parkeerterrein naast het pretpark is al vol, dus we worden doorgestuurd naar een parkeerterrein even verderop. Dat vinden we helemaal niet erg, het stukje in de bus is voor mijn kinderen al een leuke attractie.

IMG_3277

Bij binnenkomst is het meteen al duidelijk dat het thema deze maand halloween is, de entree is mooi versierd met pompoenen en er hangen spinnenwebben met griezelige spinnen erin. We zien ook al snel een ‘enge’ heks staan bij de griezelgrot. Waar mijn dochter deze heks best wel een beetje eng vindt (helemaal niet gek als je net 3 jaar bent), kan mijn zoon (bijna 6) niet wachten om de grot in te gaan. IMG_3283

We krijgen van de heks een kaart mee waarop we een woord moeten raden. Als we via de trap naar beneden houden 2 kleine handjes mij heel stevig vast. Het is best donker beneden en we horen griezelige geluiden, maar er is licht aan het einde van de grot en we komen uit in een doolhof van strobalen. Hier dwalen we een tijdje rond terwijl we een aantal griezelige figuren tegen komen.

Hierna is het tijd voor een aantal attracties. We gaan terug in de tijd en zien prachtige dinosaurussen en ander prehistorische dieren tijdens de dino tour. Ook vliegen we op de rug van een olifant tijdens een ritje in de olifantenmolen, maar we moeten de tijd in de gaten houden….om 13:30 begint Jul en Julia`s halloweenshow.

Het is niet heel erg druk in de tent dus we bemachtigen een mooi plekje vooraan. De komende 20 minuten genieten we van een vrolijke show waarin we niet alleen Jul en Julia zien maar ook meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. Er wordt een halloweenfeest georganiseerd en Jul en Julia hebben bedacht om meneer Kaasgaaf en mevouw Suikerspin eens flink te laten schrikken.

IMG_3301

IMG_3306Het leuke aan deze show vind ik dat de kinderen er ook bij worden betrokken, prachtig om te zien hoe alle kinderen helemaal mee gaan in de show. Het halloween thema komt duidelijk naar voren en is ook voor de allerkleinsten leuk en niet te eng om te zien. Na de voorstelling durft mijn dochter wel even met de sterren van de show op de foto.

We hebben ondertussen wel honger gekregen en vinden een mooi plekje in het picknickbos om wat te gaan eten. Terwijl ik nog even in het zonnetje blijf zitten zijn mijn kinderen heerlijk aan het spelen op diverse klimtoestellen die er staan. Na nog een aantal attracties eindigen we deze gezellige dag ook met iets spannends….een rondje in het spookslot.

We hebben een heerlijke dag gehad in de Julianatoren, de tijd vloog voorbij. Het halloweenthema is door het hele park terug te vinden in de aankleding en de griezelgrot en Jul en Julia`s halloweenshow maken de Julianatoren best een beetje griezelig.

Kom je tussen 16 oktober en 1 november (m.u.v. 26 oktober) 2015 naar de Julianatoren dan kun je ook nog een wervelende show van Dolfje Weerwolfje zien!

IMG_3316

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

The Christmas Show 2019 [verslag]

Zaterdag ben ik met mijn 13-jarige tweeling en een 14 jarige klasgenoot naar The Christmas …