Mijn eerste Gruffalo – Tegenstellingen

Gruffalo is een grote  griezelbeest met oranje ogen, een zwarte tong en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Ook al ziet hij er misschien eng uit, Gruffalo is erg  lief en inmiddels al de grootste prentenboekenvriend van veel kinderen. Juist daart daarom is het erg leuk dat er nou ook Gruffalo boekjes zijn voor de allerkleinsten. Zo kunnen  baby’s en peuters ook al volop genieten van Gruffalo en zijn vriendjes.

Recensie
Mijn eerste Gruffalo – Tegenstellingen
is een schitterend prentenboek met allerlei tegenstellingen. De mooie en vrolijke illustraties spreken voor zich. Peuters leren zo op een hele leuke manier verschillende tegenstellingen. Tegenstellingen die zoal in het boek voorkomen zijn; blij/verdrietig, langzaam/snel, lang/kort en nog een paar andere tegenstellingen. De pagina’s zijn gemaakt van stevig karton, ideaal dus voor kleine peuterhandjes.

Mijn dochter vindt dit boek erg leuk. Ze moet erg lachen om de vrolijke en soms grappige illustraties. Zelf bedenkt ze er nog hele verhalen bij. Erg leuk om te zien. De tekening van de slang vindt ze het allermooiste. Dit komt denk ik vooral omdat ze pas zelf een slang heeft vast mogen houden in een dierentuin. Tegenstellingen is een prachtig boek voor jonge kinderen.

In deze serie van Mijn eerste Gruffalo zijn er tevens ook de boeken Tellen, Kleuren en Dierenmanieren.

Tegenstellingen – Julia Donaldson & Axel Scheffler
Prentenboek, hardcover, 12 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>


Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share