Winston Gerschtanowitz en Renate Verbaan adopteren lammetje [interview]

Afgelopen zaterdag 23 maart was er een wel heel bijzondere adoptie waar TrotseMoeders.nl bij mocht zijn. Niet een adoptie van een kindje, maar de adoptie van het eerstgeboren lammetje van dit jaar! Dit gebeurde allemaal bij de Stichting Rhedense Schaapskudde bij de schaapskooi in Rheden. Door middel van adoptie helpen ze mee om deze mooie schaapskudde in stand te houden. De adoptie gebeurde door niemand minder dan de familie Gerschtanowitz, oftewel Winston, Renate Verbaan en hun 2 kinderen.

Heel mijn gezin was gezellig mee om dit heugelijke feit bij te wonen. Wie aan maart denkt, die denkt automatisch aan lammetjes en mooi weer. Nou laat dat mooie weer maar achterwege want wat was het koud! Gelukkig mochten wij binnen een lekker warm kopje koffie drinken en kregen mijn dochters thee. Wat mij nou zo leuk leek, de kinderen van Winston en Renate hebben dezelfde leeftijd als mijn jongste meisjes. Ze zijn allemaal 2 jaar en 4 jaar. Deze BN-er familie kwam in de middag aan en werden verwelkomt door de herders. Hierna mochten ze de stal in met alle schapen en lammetjes. Hier was het niet koud maar lekker knus warm. De familie Gerschtanowitz kreeg hun lammetje in hun armen en ze mochten het een naam geven. Dit is Lammie geworden. Deze naam heeft zoon Julian bedacht samen met zijn papa en mama. Papa Winston wilde Lammie stiekem onder zijn jas meenemen, maar dat ging natuurlijk mooi niet door! Het gaat om een symbolische adoptie, het lammetje blijft gewoon lekker bij zijn eigen mama in deze stal.

Om het extra feestelijk te maken, kregen wij allemaal een beschuitje met muisjes en de familie Gerschtanowitz-Verbaan een officieel geboortekaartje. Toen Winston Gerschtanowitz het geld overhandigde aan de herders, was de adoptie afgerond en was Lammie ‘hun’ lammetje. Tijd voor wat vragen aan Renate Verbaan:

Waarom willen jullie een lammetje adopteren?
Omdat lammetjes zo leuk en schattig zijn. Het is zeker ook voor een goed doel om de Rhedense Schaapskudde in stand te kunnen houden. Wij hebben in de buurt ook een schaapskooi en daar gaan we ook vaker naar toe met de kinderen.

Gaan jullie dus zelf ook vaak met de kinderen naar een kinderboederij?
Zeker weten. Er zitten er een paar in de omgeving en daar gaan wij dan met de jongens naar toe. En natuurlijk ook naar de schaapskooi, wat ik net eerder al zei.

Hebben jullie zelf huisdieren?
Nee, wij maken zelf erg lange dagen en dan is het niet zo handig om een huisdier te hebben, want die hebben toch aandacht nodig. Kan moeilijk aan de oppas vragen of die ook even de hond wilt uitlaten. Misschien dat wij in de toekomst een huisdier nemen als de jongens groter zijn, maar nu nog niet.

Wat doen jullie het liefste met de kinderen in de natuur?
Wij gaan vaak de heide op en in de buurt is een grote boomhut waar zij lekker kunnen spelen. Ik ben een echte jongensmoeder en doe graag met de jongens mee.

Hoe regelen jullie eigenlijk de opvang van de kinderen?
De kinderen eten rond 17.30 uur / 18.00 uur. Om 20.00 uur is Winston thuis na het presenteren van Boulevard en dan eten wij gezellig samen.

Komt er misschien nog gezinsuitbreiding?
Voorlopig niet. Wij zijn zo blij met onze 2 kinderen en dat ze gezond zijn is toch het aller mooiste wat er is.

Doen de kinderen ook aan sport?
Benjamin (2 jaar) is nog wat te klein voor sport maar Julian (4 jaar) zit op judo en op zwemles.

Wat is jouw ultieme tip om je relatie goed te houden als je kinderen hebt?
Neem bewust de tijd voor elkaar! Wij gaan soms lekker een weekendje weg en dan kunnen de kinderen logeren bij opa en oma. Het is ook heel belangrijk dat je goed met elkaar kunt praten en dat het dan niet altijd over de kinderen gaat. Wij zijn 12 jaar samen en op deze manier gaat het heel erg goed bij ons.

Goed om te weten is dat de Rhedense Schaapskudde dit jaar 50 jaar bestaat! Dit is natuurlijk mede te danken aan de donaties en adopties. Op Lammetjes Dag (dit jaar op 2e paasdag, dus op 1 april) presenteren de herders alle lammeren aan het grote publiek en krijgt iedereen een kans om een lam te adopteren. Waar ik best van geschrokken ben is dat de Provincie Gelderland met ingang van volgend jaar geen subsidie meer geven aan schaapskuddes die met herder en honden de heide op gaan. De kuddes worden op deze manier natuurlijk ernstig in hun voortbestaan bedreigd. Dit kan en mag natuurlijk niet gebeuren. Ik zeg: kom allen naar Lammetjes Dag op 2e paasdag, gezellig met het hele gezin en adopteer je eigen lam! Hartstikke leuk voor de kinderen en goed voor de Rhedense Schaapskudde!

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Zootje ongeregeld

Iris Boter… die naam komt me zo bekend voor? En ineens kan ik het plaatsen: …