Oma ontsnapt!

Oma ontsnapt! COVwt herdruk def.inddDe meeste kinderen hebben een broertje of een zusje. Maar Tibbel niet: zij heeft een oma. Haar oma Babs woont in een huisje in de tuin van Tibbel en haar moeder. Ondanks het feit dat oma niet zo jong meer is, kan ze nog de handstrand en wint ze altijd op de Wii. Met oma Babs in de buurt is het nooit saai. Op een dag heeft Tibbels moeder het tuinhuisje nodig voor haar werk. Oma moet daardoor verhuizen naar een bejaardentehuis. Tibbel is het daar niet mee eens en loopt weg om oma te bevrijden. Dat is nog niet zo simpel als ze dacht….

Recensie
Janneke Schotveld kennen wij vooral van de Supperjuffie boeken. Heerlijk vinden mijn dochters van 8 jaar en 10 jaar die boeken. Bij het zien van het boek Oma ontsnapt, werden ze dan ook gelijk enthousiast. Mijn oudste kind van 10 jaar kreeg de eer om hem als eerste te lezen. Dat liet ze zich geen tweede keer zeggen.

oma ontsnapt 4Ze heeft Oma ontsnapt! in 1x uit gelezen. Geweldig vindt ze hem. Super leuk en heel erg grappig. Ook mijn dochter van 8 jaar heeft met heel veel plezier dit boek gelezen. En beiden vonden dit boek eigenlijk nog vele malen leuker dan Superjuffie en dat zegt heel veel in dit huis.

Het enige nadeel aan dit boek zijn de lange hoofdstukken. Maar dat is misschien meer iets voor de ouders. Wij spreken namelijk vaak af “nog één hoofdstuk en dan gaat je licht uit”. Dat is niet de handigste afspraak met dit boek aangezien de hoofdstukken dus stuk voor stuk erg lang zijn. Maar ach… als dat alles is.

Mijn dochter is in ieder geval zo dol op het boek dat zij volgend jaar haar boekbespreking hierover wil houden. Zij vindt het eigenlijk heel erg jammer dat zij haar boekbespreking van dit jaar net gehad heeft want anders had ze hem nu al over dit boek gehouden. Een beter compliment kan ik niet geven over een boek!

Oma ontsnapt! – Janneke Schotveld
Kinderboek, hardcover, 144 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …

Share
Share