80-jarig Avonturenpark Hellendoorn feestelijk geopend [verslag]

Avonturenpark Hellendoorn bestaat al 80 jaar! Begonnen als een uitspanning met speeltuin is het uitgegroeid tot een Avonturenpark met attracties voor jong en oud. En dat laatste werd wel duidelijk tijdens de opening, waarbij een heleboel 80-jarigen uit de gemeente Hellendoorn uitgenodigd waren.

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-4 opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-7

Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat voor de aanwezige 80-jarigen de term “oud” niet van toepassing was: vrolijk stonden ze met blauwe of witte ballonnen in de hand naar de toespraken van de commissaris van de Koning van Overijssel, mevrouw Bijleveld-Schouten, burgemeester Raven en mevrouw Van den Bosch, directeur van Avonturenpark Hellendoorn te luisteren. Toen de ballonnen losgelaten werden, was het park officieel geopend en mochten de 80-plussers als eersten in de ‘wildwaterbaan’, een van de leukste attracties van Avonturenpark Hellendoorn.

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-1

Daarna mocht iedereen “vrij” het park in, wat voor mij betekende dat ik zelf ook in de waterbaan ben gegaan…..

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-13

Gelukkig was het heerlijk weer en terwijl we op een van de zonnige terrasjes genoten van cappuccino, gingen de kinderen verder het park in. Ze zijn in de “over-de-kop-achtbaan” geweest, in de dino-achtbaan, heel lang in de speeltuin, in de “bootjes-met schrikmomenten”, in de olifantjes, het springkussen, nog een speeltuin, de monorail en nog veel meer, terwijl wij ons van terras naar terras verplaatsten, koffie dronken, een ijsje aten en genoten van het enthousiasme van de kinderen.

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-6 opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-9

Gezellig hoor, dat ze nu wat groter zijn en zo zelfstandig kunnen genieten! Gelukkig waren ze nog niet te groot om enthousiast met SpongeBob op de foto te gaan!

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-8 opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-5

Vanaf een van de terrassen zagen we een soort spookhuis. Discovery Club stond er op en dit huis was me tijdens vorige bezoeken niet opgevallen, dus toen de kinderen er in gingen, wilden wij ook wel eens kijken wat daar te doen was! Eenmaal binnen, bleek dat we niet meer terug konden en moesten we een donkere gang door en een wenteltrap af om vervolgens bij een soort van karretjes (ze zagen er erg leuk uit, als stoelen) te komen. Onze kinderen waren niet meer te bekennen, dus zijn we samen in één van die karretjes gegaan, waar we met een soort van lichtpistool op gekleurde cirkels moesten schieten. We hebben enorm gelachen natuurlijk. Zaten we ineens samen, zonder de kinderen, in een attractie 😉

opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-10 opening-hellendoorn-verslag-avonturenpark-copyright-trotse-moeders-11

Het eindresultaat was bedroevend (ik had maar 2 keer raak geschoten), maar de pret was er niet minder om en de kinderen waren hoogst verbaasd toen wij weer buiten kwamen! De middag vloog om en we zijn zeker van plan om dit seizoen nog een keer terug te gaan!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share