35ste editie Wereldhavendagen

Het is weer bijna zo ver. De 35e editie van de Wereldhavendagen in Rotterdam komt er aan. Dit jaar kun je dit gratis evenement bijwonen op 7, 8 en 9 september en is er een speciaal thema toegevoegd aan het festival. Je kunt hierbij namelijk genieten van allerlei muzikale activiteiten, want hetthema van dit jaar zal ‘Er zit muziek in de haven’ zijn. En om dit thema helemaal uit te voeren, zullen ze iets gaan opvoeren wat ze nog nooit eerder hebben gedaan.

Voor het eerst in de geschiedenis van dit jaarlijkse evenement zal er een musical opgevoerd worden, die te zien is op de Maas zelf! Op het water zal je deze spectaculaire show kunnen bezichtigen. De titel van de musical zal dan ook ‘Musical op de Maas’ zijn. Jaarlijks trekt dit evenement ongeveer 400.000 bezoekers.

,,De geluiden van de haven klinken als muziek in de oren. De groei van de haven en de nieuwe arbeidskansen zijn de toekomstmuziek van de Rotterdamse haven. Op het gebied van innovatie mag de Rotterdamse haven zich meten met andere wereldhavens. Reden om wereldmuziek uit alle windstreken waar de schepen, bedrijven en inwoners van Rotterdam vandaan komen eens extra onder de aandacht te brengen,´ aldus festivaldirecteur Sabine Bruijnincx.

Tijdens het festival zullen er naast de musicals ook andere optredens te zien zijn. Zo spelen muzikanten van het Rotterdamse conservatorium op diverse podia, treden er op festivalzaterdag artiesten op van het Rotterdamse Philharmonic Gergiev Festival. De optredens zullen onder leiding staan van dirigent Valery Gergiev en heeft dit jaar het thema ‘Sea & You’. Ook kunnen de bezoekers natuurlijk weer genieten van het avond afsluitende vuurwerk vanaf de Maas dat zal volgen na veel muziek en dans op het water.

Havenbedrijf Rotterdam maakt het ook dit jaar weer mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen bij de grootste haven van Europa. Zo kun je aan boord gaan van verschillende schepen waaronder marineschepen, klassieke stoomschepen en de MS Rotterdam van de Holland America Line. Ook kun je kijken naar demonstraties op het water, gegeven door de Koninklijke Marine en Havenbedrijf Rotterdam. Bij de Douane kun je tijdens een excursie zien hoe de Nederlandse Douane de Europese grenzen beschermen en illegale goederen onderscheppen. Bij AMP terminals kunnen de bezoekers bekijken hoe het in de haven van de grootste containerrederij ter wereld gaat.

De Wereldhavendagen, een initiatief van Havenbedrijf Rotterdam, biedt bezoekers ook dit jaar weer een kijkje achter de schermen van de grootste haven van Europa. Zo is het mogelijk aan boord te gaan van diverse schepen, waaronder de MS Rotterdam van de Holland America Line, marineschepen en klassieke stoomslepers. Op het water worden demonstraties gegeven door de Koninklijke Marine en het Havenbedrijf Rotterdam. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan uiteenlopende excursies. Bij de Douane is bijvoorbeeld te zien hoe de Nederlandse Douane de Europese grenzen beveiligt en illegale goederen onderschept. Bij AMP terminals zien bezoekers hoe het er aan toegaat in de haven van de grootste containerrederij ter wereld.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Speelrijk: spelen met al je favoriete speelgoed tijdens het Pinksterweekend

FisherPrice®, Brio, K’NEX, Hotwheels, Barbie®, PLAYMOBIL®, Nintendo® en vele andere bekende merken nemen al hun …

Share
Share