Spel Pretpark Tycoon

pretpark tycoonBouw het machtigste pretpark dat je ooit hebt gezien. In Pretpark Tycoon sta je aan het roer van je eigen pretpark. Bouw 3D attracties en trek zoveel mogelijk bezoekers. Groepjes mensen lopen door je pretpark. Bezoeken ze jouw attractie, dan verdien je pretfiches. De Tycoon met de mooiste attracties die de meeste bezoekers trekt, wint het spel.

Recensie
Pretpark Tycoon is een spel voor kinderen van 6 jaar tot 12 jaar en lijkt erg op spel Hotel. Wat overigens weer een variant op het nog altijd populaire Monopoly is. Gedurende het spel kan je namelijk eigenaar worden van verschillende pretpark attracties. Dit spreekt natuurlijk veel meer tot de verbeelding van kinderen dan straten en hotels.

De doos belooft al veel goeds; deze ziet er voor mijn kinderen erg aantrekkelijk uit. Zodra ze de doos zien, willen ze gelijk beginnen met het spel. Zoals altijd is de eerste keer spelen eigenlijk een drama. Een waar gevecht… De kinderen wachten ongeduldig voordat het spel gaat beginnen. Maar eerst moet een spel zoals deze eerst helemaal in elkaar gezet worden. En dan moet de spelregels nog doorgenomen worden voordat je aan het eerste proefspelletje kan beginnen.

pretpark tycoon 4

Bij het starten van dit spel wordt het geduld van de kinderen ernstig getest. Er zijn veel verschillende onderdelen (voornamelijk attracties) die stuk voor stuk in elkaar gezet moeten worden. Helaas zijn de attracties van een te fragiele kwaliteit, zeker bij een spel dat bedoeld is voor kinderen vanaf 6 jaar. De puzzel onderdelen zijn prima; de andere attracties zijn van papier met een dun plastic laagje. Tijdens het in elkaar zetten scheuren er al wat achtbaan onderdelen. Wij hebben voor de start van het eerste spel al meerdere attracties die met plakband gerepareerd zijn. Vooral de achtbanen zorgen voor problemen. Die krijgen wij allemaal maar niet zoals op het plaatje staat. Ze blijven dan ook niet allemaal op het spelbord staan.

pretpark tycoon 3

Ook is niet duidelijk waar wat precies moet staan. De spelregels zijn hier eigenlijk niet duidelijk in. De attracties staan aangegeven als nummers. Maar er zijn meerdere nummers 1, 2, etc op het spelbord. Zucht…

Als alle onderdelen eindelijk geknutseld zijn en we uitgedokterd hebben waar alles moet, kunnen we eindelijk gaan spelen. Ikzelf ben ondertussen behoorlijk geïrriteerd door het in elkaar zetten. Ik wil dit niet en al helemaal niet als we juist gezellig een spelletje gaan doen. Toch eerst maar een pauze inlassen voordat we echt aan de slag gaan. Tijd voor limonade en wat lekkers dus. En zoals mijn oudste dochter van 9 jaar aangaf: “dat past helemaal bij een pretpark”. En dat toverde weer een glimlach op mijn gezicht. Gelukkig maar!

Nu begint de echte test; we gaan spelen!

pretpark tycoon 6

Het spel heeft echt veel weg van het bordspel Hotel. Dit kennen mijn kinderen al, dus de spelregels hebben wij snel onder de knie. Het is iets eenvoudiger. Dat mag ook wel als het bedoeld is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Mijn jongste dochter is 5,5 jaar en kan met een beetje hulp dit spel prima meespelen. Het spel zelf is op zich leuk om te doen.pretpark tycoon 5

Volgens de verpakking duurt dit spel ongeveer 30 minuten. Onze ervaring is dat dit redelijk klopt. Wij kwamen steeds op een iets langere speeltijd. Ik merk wel heel goed dat dit wel aan de lange kant is voor mijn jongste twee kinderen (5,5 jaar en 7,5 jaar oud). Mijn dochter van 9 jaar kan dit makkelijk aan.

Ondanks dat mijn kinderen met veel plezier het spel spelen en wij regelmatig de spellen Hotel en Monopoly spelen, zal ik dit spel niet heel erg snel zelf uit de kast halen. Waarom? Ik kan niet anders concluderen dat dit echt aan de fragiele onderdelen ligt.

De meeste onderdelen blijven tijdens het spelen met moeite staan, de anderen helemaal niet. Die vliegen door de kamer bij elke gooi. De achtbanen zitten met plakbandjes aan elkaar en de draaimolen blijft niet echt lekker in zijn onderkant zitten waardoor die ook te vaak hersteld moet worden. Het zijn terugkerende problemen die tot flinke irritaties leiden. Heel erg jammer!

Ik hoop dat de makers hier naar kijken; het spel zelf is namelijk leuk genoeg. Wellicht toch plastic onderdelen maken?

Pretpark Tycoon
Bekijk op bol.comBordspel, 2-4 spelers, 6+, Identity Games
Bestel dit spel hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …

Share
Share