Onderstaand recept is voor vier personen. Omdat ik het gemaakt heb toen mijn dochter met haar man en kinderen kwam eten, heb ik twee keer zoveel gemaakt. En ondanks dat we niet met acht personen waren, ging het allemaal op! Mijn kleindochter zorgde voor een vrolijk gezichtje op haar bord, zij maakt altijd een feestje van eten.
Nodig voor de gehaktballen:
500 gr. rundergehakt
1 grote ui
1 eetlepel worcestershiresaus
Zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder.
Bereiding gehaktballen:
Meng alles goed door elkaar.
Maak er stevige gehaktballen van en bak ze bruin.
Daarna zacht sudderend laten garen.
Nodig voor de saus:
400 gr. courgette
1 grote rode paprika
doosje champignons
olijfolie
gezeefde tomatensaus
6 verse tomaten
bonenkruid, tijm, oregano, Italiaanse kruiden.
aardappelzetmeel
Bereiding saus:
Snijd de courgette in plakken.
Ontpit de rode paprika in blokjes snijden.
Snijd de champignons in plakjes.
Ontvel de tomaten
Bak de champignons in de olie in 2 minuten.
Voeg de overige groenten toe met de kruiden.
Voeg de tomatensap toe en laat zachtjes zo’n 25 minuten sudderen.
Bind dit alles met 2 theelepels aardappelzetmeel.
Serveer dit met vers brood, pasta, aardappels of rijst.
Een simpele salade smaakt hier ook lekker bij.
Tip: binden met maïzena maakt het gerecht dof. Als je de saus bindt met aardappelzetmeel blijft het gerecht glanzend. Voor de smaak maakt het niets uit.
De gehaktballen kunnen ook bij de groenten gevoegd worden, maar omdat ik vegetarisch ben, serveren we de pasta en de gehaktballen apart. Ik heb dan mijn eigen “gehaktballetjes” (vegetarisch en gebakken in plantaardige olie) om erbij te eten.
Smakelijk eten!
Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>