Onzichtbare pijnen [persoonlijke blog]

auw-foto-copyright-trotse-moeders-albertine-5Onlangs schreef ik over de pijn die Josephine in haar arm had en waarvan we eerst dachten dat het wel meeviel…. Lees hier het hele verhaal >>>>

En nu we het toch hebben over “onzichtbare” pijnen, wil ik nog graag iets kwijt.

Toen Josephine op de kleuterschool zat, klaagde ze vaak over hoofdpijn. Zo vaak, dat ik ook bij een kinderarts ben geweest. Er was niets te vinden, alle testen deed ze goed …, maar waar kwam die hoofdpijn dan vandaan?

Ik moest een dagboek bij gaan houden, met wanneer en hoe vaak ze hoofdpijn had en hoe erg de pijn was. Dit moest ze zelf inschalen. Ook moest ik in de gaten houden of veranderingen of spannende dingen invloed hadden. Maar er was altijd wel iets spannends te verzinnen, zoals naar een nieuwe klas, Sinterklaas, een vakantie, een verjaardag, een nieuw zusje erbij krijgen en noem maar op …

Een keer zag ik ’s ochtends op het journaal er zoveel kinderen waren die van hun ouders een paracetamolletje krijgen bij hoofdpijn, zonder dat er echt naar een oorzaak gezocht wordt. Zo’n ouder wilde ik helemaal niet zijn, maar wat moet je als de kinderarts niets kan vinden?

Toen ben ik zo’n forum op gegaan om andere ervaringen te lezen (dat doe ik normaal eigenlijk nooit). Ik las er allerlei trieste verhalen over kinderen met hersentumoren en dat soort narigheid. Maar ook over een kind dat gewoon een bril nodig had … Jaaa, dat zou het zomaar kunnen zijn!

We zijn naar de opticien geweest, die me wel waarschuwde dat je voor een goede oogmeting bij kinderen echt naar een optometrist moest. Maar ze hebben haar ogen gemeten en daar bleek een afwijking in te zitten. Voldoende om naar een optometrist te gaan.

eye-test-1313976_960_720

Maar ze zag toch alles goed? Hoe konden we dit nou gemist hebben? Door zich heel erg te concentreren, kon ze goed zien, maar het kostte haar energie. Ze corrigeerde haar oogafwijking, maar daar kreeg ze dus hoofdpijn van.

Wat een uitkomst is die bril zeg. Wie weet zijn er moeders die dit lezen, waarbij een lampje gaat branden, net als bij mij toen ik op dat forum zat. Doe er je voordeel mee!!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pijn – jeugdthriller van Mel Wallis de Vries [recensie]

Op een prachtige, warme nazomeravond wordt het levenloze lichaam van een meisje gevonden. De dader …