De onschuld zelve [thriller-recensie]

Bij de omschrijving van De onschuld zelve staat “voor de fans van Making a Murderer“, een populaire Netflix serie. Nu heb ik zelf deze serie niet gezien, maar ik vind het thema wel intrigerend en was dus erg benieuwd naar dit boek van Amy Lloyd.

Inhoud
Dennis Danson is het onderwerp van een Making a Murderer-achtige documentaire waarin vraagtekens worden gezet bij zijn veroordeling voor moord.

Sam volgt de zaak op de voet, zeker nu haar brieven aan Dennis steeds intiemer van toon worden. Ze bezoekt hem in de gevangenis en vecht, uiteindelijk als zijn vrouw, voor zijn vrijlating. Wanneer die campagne slaagt en Dennis wordt vrijgelaten, begint Sam echter te twijfelen aan zijn verhalen. Is hij wel zo onschuldig als hij zich heeft voorgedaan en wat weet Dennis nou écht over de meisjes die twintig jaar eerder verdwenen?

Recensie
Het leek me eigenlijk wel een voorspelbaar boek, maar niets was minder waar. Het is echt heel goed geschreven, zodat je op een gegeven moment helemaal in het verhaal zit wat zich langzaam ontvouwt. En iedere keer weer ga je zelf denken over hoe het nu eigenlijk zit….

Ook mooi beschreven is de manier waarop Sam volledig in de ban raakt van Dennis. Sowieso zijn de personages erg goed uitgewerkt. Het geheel is een spannend maar vooral intrigerend boek wat ik zeker kan aanraden!

De onschuld zelve – Amy Lloyd
Paperback, 318 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …