Op bezoek bij Anky van Grunsven [verslag & video]

Samen met mijn 10-jarige tweeling en mijn BFF (zo noemt mijn dochter dat, en dat klopt wel, we zijn al ruim 30 jaar vriendinnen!) gingen we op zondagochtend naar Erp, naar het Anky Education Center. Een schitterende locatie waar we de première van de film: Bibi en Tina3 – De jongens tegen de meiden mochten meemaken. Hieronder de link naar het verslag van de film:

Bij Anky van Grunsven kijken naar de nieuwste paardenfilm: Bibi & Tina 3 [verslag]

Na afloop van de film, mochten we met Anky van Grunsven meelopen en liet ze ons het prachtige terrein en de gebouwen zien. Van de stal, die er al stond toen zij een kind was, tot de nieuwbouw waar gastenkamers zijn. Prachtige ruime stallen met schitterende paarden. Ruimtes met materialen en voorraden, tractoren, aquagym, een binnen-paardenbak (heet dat zo?) met precies de afmetingen voor wedstrijden.

Voor mij was het hoogtepunt om Salinero te zien (en zelfs te mogen aaien).

Gestion Bonfire is overleden, de as is uitgestrooid op een van de paardenweides, maar Salinero geniet nog steeds van een welverdiend pensioen.

Hieronder een video van het laatste “optreden” van Salinero en Anky, live begeleid door Wibi Soerjadi:

De paarden hebben allemaal veel ruimte en staan bij elkaar in de buurt, maar niet bij elkaar (met uitzondering van de pony’s). Eigenlijk is alles ruim, maar niet op een onprettige manier. Het is opgeruimd, groot maar toch gezellig.

Geen dure, onpersoonlijke ranch, maar een omgeving waar paarden en iedereen met hart voor paarden volop kan genieten.

Wat een voorrecht om daar rondgeleid te worden door Anky van Grunsven, die niet alleen veel vertelde, maar ook alle vragen beantwoordde. Toch had mijn tweeling na afloop van de rondleiding nog een aantal prangende vragen, zoals “wat is je lievelingseten”. Ook daar nam Anky op een rustige en vriendelijke manier de tijd voor, kijk maar:

Kortom: een topdag! De première van de leuke nieuwe bioscoopfilm Bibi en Tina 3: De jongens tegen de meiden EN een rondleiding & interview met Anky van Grunsven.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Paard beschermen tegen de kou? Dit moet je erover weten

Je paard tegen de kou beschermen in de winter Wil je je paard beschermen tegen …