Niek de Groot gaat uit zijn dak – Lincoln Peirce [recensie]

Niek de Groot gaat uit zijn dak is deel 7 in de waanzinnig populaire graphic novel serie Niek de Groot van Lincoln Peirce. Humor en schaterlachen verzekerd. Voor de fans van Het leven van een Loser van Jeff Kinney.
Er komt een nieuwe jongen bij Niek in de klas. De rector vraagt Niek om hem onder zijn hoede te nemen en hem wegwijs te maken op school. Nieks nieuwe vriend heeft niet alleen een rare naam, maar hij is ook saai en ziet eruit alsof hij elk moment in huilen kan uitbarsten. Hij lijkt een blok aan Nieks been. Zit Niek opgescheept met een probleem of gaan hij en zijn nieuwe vriend grootse avonturen beleven?

Recensie
Grote zoon van 8 had in groep 3 en 4 behoorlijk wat moeite met lezen. Het kon hem kennelijk niet zo boeien en daardoor raakte hij achterop. Maar toen ontdekte hij vlak voor de zomervakantie De Waanzinnige Boomhut. Na alle delen in recordtempo verslonden te hebben (Huh? Hij kon toch niet snel lezen?) stortte hij zich vervolgens – in afwachting van een nieuw deel van de Boomhut- op  Het Waanzinnig boek van de Billosaurus en Het leven van een Loser. Ook dat was een doorslaand succes.

Niek de Groot gaat uit zijn dak leek mij daarom uitermate geschikt om door hem te laten lezen en beoordelen. Want: Niek de Groot is een graphic novel, dus veel plaatjes, stripjes, verschillende lettertypes en veel humor.

En jawel: hij vind het geweldig. Niek de Groot is helemaal goedgekeurd. En dat het geen hoogstaande, opvoedkundige verantwoorde kinderliteratuur is kan mij niet zoveel schelen. Als ie maar leest en als ie er maar plezier in heeft!

Voor kinderen die wat moeite hebben met lezen zijn dit soort boeken echt geweldig. Het lezen gaat spelenderwijs, de verhalen zijn meestal vol vaart geschreven, de tekeningen zijn leuk (en daar is dan ook nog weer van alles bijgeschreven) en ze leren er ook heus echt goed door lezen. Laatst las grote zoon voor het slapen gaan nog een kwartiertje Niek de Groot. Na een minuut of 10 kwam hij zijn bed uit en zei: Ik snap een woord niet! Hij spelde het: E…X…E…N…T…R…I…E…K.

Ik bedoel maar.

Niek de Groot gaat uit zijn dak – Lincoln Pierce
Deel 7 uit de Graphic Novel reeks over Niek de Groot
Hardcover, pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Pien

pien@hupemail.nl'
Mijn naam is Pien en ik ben trotse moeder van 4 kinderen. Zoon B is 8, en M, T en P zijn een twee-eiige drieling van 5; 2 jongens en 1 meisje. Ook hebben we nog 2 katten met de klinkende namen Postbode en Rode Gerrit. Ik ben al meer dan 10 jaar getrouwd met meneer B. en ik werk 4 dagen per week in de culturele sector.

Check Also

Wie wil er met me trouwen?

In 52 rake miniatuurtjes neemt Bert Staal zowel het huwelijksaanzoek als het verschijnsel contactadvertentie op …