Wishbone, de slimme, contactloze thermometer [recensie]

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-3Waarom Wishbone?
Omdat Wishbone™ de kleinste en intelligentste thermometer is die contactloze temperatuur metingen kan uitvoeren!

Met Wishbone™ meet je op een afstand van 3 tot 5 cm binnen 2 seconden de temperatuur van je lichaam, omgeving of andere objecten. Eenvoudig aan te sluiten op je smartphone of tablet.

Bovenstaande tekst komt van de website van SmartWishBone. En wanneer je zo’n tekst leest, dan denk je als Trotse Moeder al snel dat dit de vinding van de eeuw is. Want wat is het altijd een gedoe wanneer je wilt bepalen of je kindje koorts heeft. Omslachtig, niet leuk voor je kind en tijdrovend, zeker wanneer je kind niet meewerkt.

We hebben wel een oorthermometer, maar die is onvoldoende nauwkeurig en deze gebruiken we alleen om de kijken of een kind koorts heeft. Wanneer daar een te hoge temperatuur uitkomt en we de precieze temperatuur willen weten, ging dat tot nu toe op de ‘ouderwetse’ manier.

Ik zeg bewust “tot nu toe”, want ik heb de Smart Wishbone uitgeprobeerd en ik ben enorm enthousiast. Deze thermometer doet echt wat hij belooft! En eerlijk gezegd was ik daardoor erg verrast, want toen ik de informatie las dacht ik dat het echt ’to good to be true’ was!

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-7

De Smart Wishbone is een hele kleine thermometer die je op je smartphone kunt bevestigen. Er is een gratis App beschikbaar (zowel voor Android als voor iOS). Wanneer je die gedownload hebt, kun je beginnen.

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-10 wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-9 wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-11

Je kunt de omgevingstemperatuur meten, leuk: binnen èn buiten, je kunt de temperatuur van je huisdieren meten, van de appelsap die je uit de koelkast haalt, van de fles die je net hebt opgewarmd, maar je kunt hem dus ook als koortsthermometer gebruiken.

Om de temperatuur van je kind (of van jezelf) te bepalen hoef je het langere, dunnere deel van de Wishbone alleen maar 3-5 cm van je kind (bijvoorbeeld naast de slaap van je kind) te houden. Eén druk op de App en binnen een paar seconden zie je wat de temperatuur is van je kind. Je kunt de waarden ook opslaan, wanneer je dat fijn vindt, bijvoorbeeld om het koortsverloop tijdens ziekte te meten.

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-6 wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-5

Uiteraard hebben we de Wishbone uitgebreid uitgeprobeerd. De kinderen zijn in alle kamers en kantoren de temperatuur gaan bepalen, onze hond Molly kwam aan de beurt, warme en koude chocolademelk en de temperatuur van iedereen die in huis was werd bepaald. Er zat af een toen een tiende graag verschil met wat een andere thermometer aangaf, maar meer dan 0,2 graden Celcius weken de metingen niet af.

Hoe prettig de Wishbone was, merkte ik toen mijn jongste zoon zich niet lekker voelde. In no-time kon ik bepalen dat hij geen koorts had, wat natuurlijk niet betekende dat hij niet lekker verwend mocht worden! Wat me ook prettig lijkt is om ’s nachts de temperatuur te kunnen checken. Vooral bij mijn oudste zoon kan de koorts, met name ’s avonds en ’s nachts heel snel oplopen. Wanneer ik het niet vertrouw, moest ik hem voorheen wakker maken om te meten of de temperatuur nog binnen de voor mij acceptabele grenzen was. Nu kan ik de koorts opmeten zonder hem wakker te hoeven maken.

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-1 wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-2

De Smart Wishbone is in drie kleuren te verkrijgen en wordt geleverd met een handig meeneem-etui en twee extra batterijen. Er zit geen gebruiksaanwijzing bij, maar de App is dusdanig duidelijk dat die ook niet nodig is. Wat mij betreft is dit een must-have, zéker wanneer je (jonge) kinderen hebt. Hij gaat nu standaard met me mee, ook bijvoorbeeld op vakantie: koortsthermometer in de buurt èn de mogelijkheid om steeds te kijken hoe warm het buiten is 😉

wishbone-thermometer-recensie-copyright-trotse-moeders-8

Zoals vaste bezoekers van TrotseMoeders.nl weten, wordt er maar zelden de maximale score van 5 sterren gegeven bij een recensie. De Smart Wishbone scoort echter 5 sterren, het is één van de beste, innovatieve producten die ik de laatste jaren heb gezien.

De Smart Wishbone kun je hier bestellen >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

De ideale temperatuur in huis voor kinderen

De ideale temperatuur in huis voor kinderen Je kind is je trots, er is niks …

Share
Share