Gravity Falls game [recensie]

gravity-falls-gnome-gemulets-disney-recensie-copyright-trotse-moeders-1Gravity Falls: Legend of the Gnome Gemulets is gebaseerd op Disney XD’s hitserie Gravity Falls en neemt spelers mee op een nieuw en origineel avontuur. Spelers moeten Jeff de Kabouter helpen om gestolen Gnome Gemulets terug te vinden. Gewapend met betoverde kabouterwapens nemen spelers het op tegen bovennatuurlijke wezens, moeten ze monsterlijke schurken verslaan en uitgebreide landschappen doorkruisen tijdens hun queeste. Kom oog in oog te staan met populaire personages uit de show, zoals Soos, Grunkle Stan, Old Man McGucket en anderen.

Recensie
Ik dacht nog nooit van “Gravity Falls” gehoord te hebben, maar toen ik de game ter recensie binnenkreeg, kwam het me toch bekend voor. Mijn tweeling kijkt naar de gelijknamige animatieserie op Disney Channel en ik zie het programma wel eens aanstaan natuurlijk, al heb ik het nog nooit samen met hen bekeken (ik ben zelf meer fan van samen films kijken).

gravity-falls-personage-trotse-vaders-disney-copyright-header

De tweeling werd uiteraard direct enthousiast toen ze de game zagen. Mijn jongste zoon mocht beginnen van zijn tweelingzus. Het leuke is dat de personages waarmee je kunt spelen in deze game ook een tweeling zijn. Ook een jongen (Dipper) en een meisje (Mabel).

nintendo-3-ds-game-gravity-falls-copyright-trotse-moeders-vaders-1Gedurende het spel kun je van personage wisselen. Zo kun je de sterke kanten van Mabel afwisselen met die van Dipper. De tweeling heeft de volgende vaardigheden:

  • Dipper maakt gebruik van Gnome Battle Cuffs, die hem toelaten van dichtbij hard te slaan. Ook gebruikt hij zijn vertrouwde lamp om de vele mysteries in Gravity Falls aan het licht te brengen.
  • Mabel hanteert de Fleece of Bezazzlement, waardoor ze met de mouwen van haar trui kan uithalen om monsters van ver aan te vallen. Haar grijphaak helpt haar om gebieden te betreden die moeilijker te bereiken zijn.

Het spel is een soort avontuur, waarin je op reis moet om “Gnome Gemulets” terug te halen. Er moet gevochten worden, maar ook gereisd in de wereld van Gravity Falls. Doordat mijn tweeling de Disney XD serie kent, is het voor hen extra leuk om de verschillende inwoners van Gravity Falls tegen te komen.

nintendo-3-ds-game-gravity-falls-copyright-trotse-moeders-vaders-2

Mijn eigen tweeling van 9 jaar speelt deze game regelmatig. Ze kiezen dan wie er mag beginnen, en kijken met elkaar mee. Wanneer er van personage gewisseld wordt, wisselen ze zelf ook van plaatst: dochter speelt als Mabel, zoon als Dipper en zo zijn ze er samen heerlijk mee bezig!

De game Gravity Falls voor 3DS / 2DS bestel je hier >>>>
Game, Nintendo 3DS / 2DS, 7+, Ubisoft

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De Smurfen 2 – De Gevangene van de Groene Steen [recensie]

Verhalen van de Smurfen zijn dingen die al een hele lange tijd terug gaan voor …

Share
Share