Ganzelot gaat naar de markt

Kijk, daar gaat Ganzelot, op weg naar de markt. Zijn zussen hadden eieren gelegd en die ging hij nu verkopen. Het was herfst en de familie Gans wilde met vakantie naar het zuiden. Ze hadden geld nodig voor onderweg, vandaar dus die eieren. Het zuiden! dacht Ganzelot. Wat zouden ze een fijne avonturen gaan beleven…

Recensie
Wie kent ze niet; de Gouden Boekjes. De boekjes staan bekend om hun gezellige verhaaltjes, prachtige prenten en uiteraard het gouden randje. Alhoewel er al ruim honderd verschillende gouden boekjes zijn uitgegeven, is dit het eerste boekje in deze reeks van Rindert Kromhout en Annemarie van Haeringen. Deze auteur en illustrator werken nauw samen en hebben samen al meer dan twintig kinderboeken gemaakt. Hun serie over Kleine Ezel is waarschijnlijk wel de bekendste.

Ganzelot gaat naar de markt is wederom een mooi en grappig verhaal en heeft schitterende illustraties. De zussen van Ganzelot hebben eieren gelegd en Ganzelot gaat naar de markt om deze eieren te verkopen. Als ze geld genoeg hebben willen ze namelijk graag op reis naar het zuiden. Maar lopend naar de markt komt Ganzelot allerlei andere dieren tegen en allemaal willen ze heel graag een ei hebben. Vertederend om te zien hoe Ganzelot zorgt voor een goed gevoel bij de dieren die hij tegenkomt en – zonder er bij stil te staan – al zijn eieren weg geeft. Nou ja, volgende keer beter… Echter zit dit boek vol herhaling en dus loopt het de volgende keer ook niet helemaal zoals gepland. Dit zal tot veel hilariteit bij de kinderen leiden! Tijdens het voorlezen komt er steeds dezelfde vraag naar boven… Zal Ganzelot met zijn zussen de reis naar het zuiden gaan maken? Het verhaal eindigt met een belangrijke boodschap en laat je beseffen dat het de kleine dingen zijn die het hem doen!

Ganzelot gaat naar de markt – Rindert Kromhout
Voorlees- en sprookjesboeken, hardcover, 28 pagina’s, Rubinstein
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Ocean Bricks in Koninklijke Burgers’ Zoo [verslag]

Het is jaren geleden dat we met z’n vijven naar een dierentuin zijn geweest. Vandaag …