Kerststallen breien

In Kerstballen Breien van Veronique van Weesel passeert het hele kerstverhaal de revue; Maria en Jozef met het kindje Jezus in zijn kribbetje, maar ook bijvoorbeeld de wijzen uit het Oosten en de herders met hun schaapjes. Dit boek geeft je talloze patronen, tips en ideeën om een heel persoonlijke kerstsfeer te creëren. Met uitleg van de basistechnieken voor je ongeoefende onder ons.

Recensie
Het leuke aan Kerststallen breien is, dat de verschillende basistechnieken heel goed worden uitgelegd. Door middel van een duidelijke beschrijving en voorbeeld-foto’s kan iedereen zien wat de bedoeling is. Door deze duidelijke uitleg kunnen zelfs minder ervaren breiers met dit boek aan de slag.

Door de vele kerst projecten in dit boek, kun je zelf een prachtige kerststal breien. Compleet met Maria en Jozef, het kindeke, de 3 koningen, de ezel, het schaap, de ster en noem maar op. Dit is weer eens iets heel anders dan een kerststal kant en klaar kopen. Daarnaast zullen kinderen het waarschijnlijk erg leuk vinden dat mama helemaal zelf zo’n stoere kerststal heeft gemaakt. De vele kleurenfoto’s sieren het boek en laten direct zien hoe het project eruit moet komen te zien. Behalve het breiwerk, staat achterin het boek nog een duidelijke beschrijving (met foto’s) van hoe je een kerststal en een kribbe kunt maken van stevig karton.

Zelf heb ik een hekel aan breien. Dat komt voornamelijk omdat we vroeger op school moesten breien. Het lukte mij niet zo goed en daardoor zag ik de lol er niet van in. Dus ik was blij toen ik eindelijk van het breien af was. Daarna heb ik het dan ook nooit meer gedaan. Maar nu ik dit boek zie, krijg ik eigenlijk best zin om het breien weer eens op te pakken. Kijken hoe het me af gaat, met behulp van de duidelijke voorbeelden. Wie weet heb ik volgend jaar kerst wel een hele kerststal gebreid…

Kerststallen breien – Veronique van Wessel
Handwerken, hardcover, 88 pagina’s, Karakter

Bestel dit boek hier>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share