Letterspelmat Beweeg & Leer

letterspelmatdoos3D1000Kinderen op een speelse, actieve manier laten kennismaken met letters en woordjes? Ze spelenderwijs leren op een vrolijke manier? Deze speciale letterspelmat is een echte uitvinding. Op de rand van de mat staan allemaal leuke afbeeldingen van klankzuivere woordjes bestaande uit 3/4 letters.

DAA19EC2-E54B-4437-AD50-BC69C8859C51Eén kindje wijst een afbeelding aan en het andere kindje maakt het woord door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Gaat dat zonder te vallen? Dan mag dat kindje een woordje aanwijzen en zo gaan we verder!

Dit is het meest simpele spel dat je kunt doen met deze kleurrijke letterspelmat. Je kunt natuurlijk ook de woordjes in het Engels vertalen, zelf woordjes verzinnen, woordjes lopen….de mogelijkheden zijn eindeloos.

De letterspelmat sluit het beste aan bij de speel en leer wereld van kinderen vanaf 4 jaar tot en met circa 8/9 jaar.

Recensie:
Ik moet bekennen dat toen dit spel bij ons in huis kwam ik mezelf een beetje afvroeg hoe dit in de praktijk zou werken. Maar de mat is erg leuk! Het is een leuke vorm om met letters en woorden te oefenen.

A2407DD3-C8AE-4D52-9384-969CC2D19DDB

Onze zoon zit nu in groep 3 en is volop bezig met het leren van letters en woorden. Hij vindt het erg leuk om op de mat woorden te maken. Het is voor hem soms nog lastig om de dubbele klanken ee, aa, oo en uu te gebruiken. Dat kan hij met deze mat erg goed oefenen.

Het is een leuke speelse manier om woordjes te leren. Het is ook een actieve manier want je kunt behoorlijk in de ‘knoop’ raken bij het maken van de woorden.

4FA95C80-BF7D-4140-8D34-EC7C7081836C

Op de rand van de mat staan een aantal woorden die je kunt maken bijvoorbeeld zon, koe, uil en boef. Maar je kunt natuurlijk ook zelf woorden bedenken die gemaakt moeten worden. Het leuke aan de mat vind ik ook dat het ruimte laat voor zelf bedachte spellen. Toen er een vriendje bij onze zoon kwam spelen hadden ze zelf bijvoorbeeld het spel bedacht ‘wie vindt als eerste de letter’. Ik moest dan een letter noemen en zij moesten er dan zo snel mogelijk met hun hand op gaan staan.

0E7CA9C9-EA71-4F72-9845-35629DAD6A80

De mat is licht maar van stevig materiaal gemaakt. Wij leggen hem thuis bij voorkeur wel op het vloerkleed want op het laminaat glijdt hij gemakkelijk weg. De letterspelmat is een leuke toevoeging in onze spellen kast en maakt het met name leuk om op een speelse manier met letters, woorden en taal bezig te zijn.

De LetterSpelMat van Kakels kun je hier bestellen >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Kosten kinderkamer

Ben jij van plan om binnenkort de slaapkamer van je zoon of dochter te verbouwen …