Guido van Genechten

Het Grote Billen Boek

Het Grote Billen-boek bevat een schat aan billen: dikke, dunne, zachte, gestreepte, gevlekte en nog heel wat andere. Een grappig potjesboek voor peuters en kleuters.

Recensie

Wie kent de schrijver van dit boek niet? Guido van Genechten. De bestseller auteur  van boeken als Rikki, Omdat ik zoveel van je hou, Het Grote Eetboek, Klein wit visje én schrijver van de twee Prentenboeken van het Jaar: Kleine Kangoeroe (2007) en Wiebelbillenboogie (2010). Eén van mijn favoriete prentenboek schrijvers en wie weet ook van jou?

Het Grote billenboek is een handig formaat prentenboek; het ligt lekker in de hand en het is niet te groot. Dus makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een logeerpartijtje bij oma en opa of als je op vakantie gaat.

Het Grote Billen Boek is een handig boek op het moment dat je jouw kind zindelijk wil maken. Op elke bladzijde ziet je kind een dier op een potje. Het enige wat ik altijd “stiekem” doe bij dit boek en bij andere boeken van Guido van Genechten, is de naam van hoofdpersoon Josje vervangen door de naam van mijn eigen kind. Het boek gaat zo nog meer leven!

Het Grote Billen Boek sluit heel goed aan bij de belevingswereld van kinderen vanaf 2 jaar. Dit is ook prercies de leeftijd dat ouders vaak beginnen met zindelijkheidstraining. Het lettertype en de tekeningen komen overeen: bij een dier met dunne billen zie je dunne letters en bij een gesteepte zebra horen natuurlijk ook gestreepte zebra letters. Fijn dat er ook voor oudere kinderen veel te kijken is in dit boekje. Zo ook bij mijn zoon van vier, die zich hardop afvroeg waarom het potje bij grote dieren klein was en bij kleine dieren groot was.

Wat er meer over Het Grote Billen Boek te zeggen valt? Niets! Een groot schrijver en een goed en leuk verhaal behoeven eigenlijk geen aanbeveling te hebben. Behalve dan als je deze schrijver en zijn boek(en) nog niet kent. Dan wordt het hoog tijd!

Het Grote Billen Boek – Guido van Genechten
Prentenboek, paperback, 32 pagina’s, Clavis

 

Lees ook:
Dot Pot is een 3-in-1 potje
Zindelijk? Begraaf dit potje als afscheidsritueel
Net op tijd…

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Billen!

Kleine kinderen zijn dol op kiekeboe-spelletjes. Die toveren al snel een grote lach op hun …

Share
Share