Hippe kinderkleding zelfgemaakt

De fantasierijke kledingstukken in dit boek hebben alles waar kinderen van houden; ze zitten comfortabel, zijn hip én leuk om te dragen. Moeilijk om te maken? Helemaal niet! Met de stap-voor-stap aanwijzingen en patronen op ware grote kan alles zelf worden gemaakt. De kledingstukken zijn zowel voor jongens als meisjes gemaakt van een grote diversiteit aan stoffen, kleuren en stijlen. Voor de finishing touch staan er veel ideeën beschreven voor decoratieve verfraaiing, variërend van borduurwerk en applicaties tot sierranden.

Voor kinderen vanaf 18 maanden tot 12 jaar.

Recensie
Eerlijk toegeven, wanneer ik iemand met trots hoor zeggen dat de kleding die haar dochter of zoon aan heeft zelf gemaakt is, ben ik een beetje jaloers. Ik vind het erg knap als je dat kunt. Nieuwsgierig blader ik dan ook meteen door dit boek heen. De kinderkleding ziet erg gezellig en super leuk uit. Maar waar ik vooral op ga letten is of het inderdaad zo makkelijk is als dat er gezegd wordt. Nee, ik ben niet meteen achter de naaimachine gekropen. Eigenlijk heb ik het gewoon te druk met van alles en nog wat zodat ik daar geen puf in heb. Kleding kopen is toch makkelijker… Niet zo origineel maar wel praktisch zullen we dan maar zeggen.

Ik bestudeer de werkbeschrijvingen dus als een leek en ik snap eigenlijk alles. Zoals het beschreven is moet het inderdaad te doen zijn, ook voor een beginneling. Elke stap staat zeer duidelijk uitgelegd en de patronen die voorin in een soort envelop zitten zijn op ware grote en dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Voor zowel jongens als meiden zie ik veel leuke kleding in het boek staan en het werkt inspirerend. Zelf houd ik het dan wel bij kleine accenten, zoals een applicatie of een borduurwerkje.

De auteurs Nancy Langdon en Sabine Pollehn zijn ontwerpsters en eigenaren van twee bedrijven die populaire patronen voor kinderkleding maken. Hun producten staan bekend om hun creativiteit en veelzijdigheid.

Dit boek is geschikt voor zowel de wat ervaren naaister als de moeder die wel wil, maar niet weet waar ze moet beginnen. De mooie foto’s en de duidelijke werkbeschrijvingen zetten wel aan tot een bepaalde creativiteit en enthousiasme.

Hippe kinderkleding zelfgemaakt – Nancy Langdon & Sabine Pollehn
Handwerken, hardcover, 144 pagina’s, Tirion Creatief
Bestel dit boek hier via Bol.com

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …