Maar je krijgt er wel heel veel voor terug

Ja, bergen luiers, agendasex en chronisch slaapgebrek. En dat begint op het moment dat je vrouw met een positieve predictorstick door de kamer danst. Met zijn taboedoorbrekende vaderverhalen geeft Bastiaan Ragas een openhartig en humoristisch kijkje in de zielenroerselen van de man. Over het accepteren van het ongewenste bakfietsvaderschap, de niet-bestaande roze wolk en de vraag of sterilistatie het einde van het mannelijke Bokito-bestaan betekend.

Maar ook over hoe kinderen het leven verrijken, verankeren en verdieping geven. Het ideale vaderverhalenboek!

Recensie
Wat vind ik het ontzettend leuk, dat ik dit boek van Bastiaan Ragas mag recenseren. Vroeger was ik namelijk, samen met mijn zus een enorm fan van Caught in the Act ( de boyband waar Bastiaan destijds in zat). We probeerden om elk weekend naar ten minste één optreden van Caught in the Act te gaan. Elk weekend was het dan ook weer een gezellig samenzijn, met een groepje vaste fans.Het is dus voor mij extra leuk om het boek te lezen en te recenseren.

Maar je krijgt er wel heel veel voor terug is niet alleen leuk voor (aanstaande) vaders, maar juist ook erg leuk voor (aanstaande) moeders. Bastiaan beschrijft immers hoe de gemiddelde man denkt over zwangerschap, de bevalling en hoe het vooral het eerste jaar na de geboorte wennen is aan een nieuw leven en aan een nieuw ritme. Door dit allemaal te beschrijven, doorbreekt Bastiaan een taboe. Want de meeste mannen praten niet over hun gevoelens en angsten. En ze vertellen dit zeker niet aan een zwangere vrouw…want een vrouw vol met hormonen is in de ogen van de man een wezen die overal boos om wordt en overal om gaat huilen.

Maar je krijgt er wel heel veel voor terug is een boek vol herkenning, zowel voor de man als voor de vrouw. De mannen zullen zich helemaal kunnen vinden in de verhalen van Bastiaan. Voor de vrouwen zal het lijken of ze hun eigen man horen praten. Want hoewel de meeste mannen zich niet zo uiten over de zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling, vrouwen voelen dit naadloos aan.

Ik vond het heerlijk om de herkenbare verhalen te lezen. Zoals samen naar zwangerschapscursussen gaan, de ongevraagde en goedbedoelde adviezen van buitenstaanders, de bevalling, het overtollige speelgoed dat eens in de zoveel tijd een nieuw plekje krijgt en noem maar op.

Dit boek  is zeker een aanrader voor alle aanstaande vaders. Misschien dat ze dan wat minder overrompeld worden door alle veranderingen. Want zo zijn de veranderingen voor een vrouw vaak vanzelfsprekend, zo moeten mannen vaak erg wennen aan hun nieuwe leven.
Maar ook voor (aanstaande) moeders is dit boek een aanrader. Je krijgt een beeld van hoe mannen tegen de zwangerschap aankijken. Daarnaast is het boek op humoristische wijze geschreven.

Maar je krijgt er wel heel veel voor terug – Bastiaan Ragas
Opvoedboek, paperback, 160 pagina’s, Bruna
Bestel hier via Bol.com>>>

Lees meer;
Bastiaan Ragas over zijn gezin
Tooske Ragas & Martijn Krabbé uitgeroepen tot ouders met flair
Biografie Bastiaan Ragas


Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …

Share
Share