De thuiskomst – Erica James [recensie]

De nieuwe bewoners van Cholmford Hall Mews zoeken allemaal een frisse start. Jessica heeft haar leven op Corfu vaarwel gezegd na een mislukte relatie; Amanda en Tony proberen het beste van hun huwelijk te maken; Kate is gaan samenwonen met haar pasgescheiden vriend Alec, en Josh wil zijn broer en ouders bewijzen dat hij ondanks zijn veranderde omstandigheden nog steeds – letterlijk en figuurlijk – op eigen benen kan staan. Allemaal hopen ze op een nieuwe toekomst, en allemaal komen ze erachter dat het verleden niet zo makkelijk te ontwijken is…

Let op: deze boekrecensie van De thuiskomst bevat spoilers!

Jessica is op anderhalf kilometer van haar nieuwe huis opgegroeid en leerde fietsen op de lange weg op weg er naartoe. Toen ze klein was was Cholmford Hall Mews niets meer dan een trieste vervallen verzameling stallen, ooit een voornaam jachthuis. Toen haar moeder in het ziekenhuis lag is ze gaan kijken naar het bouwproject, dat op het terrein waar zij haar jeugd doorbracht, werd gerealiseerd.

Op de dag dat Jessica buurman Josh ontmoet is hij, door zijn ziekte, zijn spraak kwijt. Hij loopt per ongeluk haar huis binnen, dat even daarvoor nog een modelwoning was, en kan niet meer uitbrengen dan het woord: ‘sleutels’. Hij vindt het zeer vervelend dat hij zelfs niet zijn excuus kan aanbieden. Dat excuus komt later in de vorm van zorg wanneer hij Jessica op weg naar huis treft terwijl ze enorme migraine aanval heeft. Alles lijkt erop dat er een mooie relatie zou kunnen ontstaan tussen hen, ware het niet dat Josh over zijn ziekte liegt.

De beeldschone bibliothecaresse Kate heeft een relatie met de twintig jaar oudere Alec die opa is van Oscar, voor wie zij gedurende de zomervakantie zorgt. Kate, die een eenzame jeugd heeft gehad en geen liefde heeft gekend wil zelfs haar grootste droom – het moederschap – voor Alec opgeven. Maar sinds ze zijn gaan samenwonen in Cholmford Hall Mews ziet zij scheurtjes ontstaan in haar ogenschijnlijk perfecte relatie.

 

Tony is de vader van Hattie en getrouwd met Amanda. Hatties moeder Eve is een paar jaar ervoor overleden en hij zag in Amanda een goede nieuwe moeder voor haar. Helaas klikt het niet tussen hen beiden en wanneer Amanda Kate inroept als oppashulp ontwikkeld Tony gevoelens voor zijn kersverse buurvrouw. Ze geeft hem hetzelfde gevoel dat Eve hem vroeger altijd gaf, maar een relatie lijkt onmogelijk. Hij is echter niet de enige die is betoverd door de adembenemende Kate.

Niet lang daarna, wanneer Amanda iedereen uitnodigt voor een diner, vervlechten de levens zich met elkaar en lijken de verhalen alle kanten op te kunnen gaan.

Recensie:
De eerste tien hoofdstukken van dit boek ‘De thuiskomst‘, kon ik maar moeilijk inkomen door de hoeveelheid personages die Erica James elkaars pad liet kruisen. Het lukte me maar niet om te begrijpen hoe het precies allemaal zat en daardoor heb ik het boek ook meermalen moeten wegleggen.

Pas na vijftien hoofdstukken zat ik er zo goed in dat ik wist hoe het precies allemaal zat en heb ik met heel veel plezier de rest van het boek gelezen en kan ik met vrij grote zekerheid zeggen dat ik het boek nog eens een tweede keer zal gaan lezen. Uiteindelijk ontvouwden de verhalen zich zo mooi dat ik fan ben van dit boek.

De thuiskomst – Erica James
Paperback, 432 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het licht van Luna Park [bespreking]

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden …