Leve de lente!

Screenshot 2014-08-23 at 12.52.53Na de winter komt de lente. Bij dit mooie weer gaan mensen en dieren op stap. Manfred leert Elke en Lenzo kennen. Waar gaat Andrea heen? Wie heeft de bananenschil weggegooid? Wat doet een vos in de stad? Stevig en groot kartonboek. Een panoramische blik op het drukke leven in de stad. Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen. Kleurrijke illustraties van Rotraut Susanne Berner

Recensie

Kijk- en zoekboeken. Favorieten van mijn kinderen. Ik moet er altijd aan wennen want ik behoor tot de groep ouders die het liefst een mooi verhaal voorleest. En hier staan alleen maar plaatjes in. Maar wel hele mooie plaatjes! Er is enorm veel te zien.

Leuk is dat je de zoekopdrachtjes zo moeilijk kan maken als je wilt. Dus plezier voor mijn dochter van twee maar ook zeker voor mijn zoon van vijf die de lastiger opdrachtjes wel aan kan en daar ook veel plezier uit haalt. Wel goed ook voor het doorzetten, soms zegt hij al vlot: ik kan het niet vinden. En hoe vaker je het boek (samen) inkijkt, hoe meer ‘verhaallijnen’ en personages je zult herkennen en volgen.

fotoll

fotolWat fijn is, is dat dit een pocket formaat is. De andere zoekboeken die ik heb zijn juist erg groot wat het zoeken vergemakkelijkt maar die gaan daarom nooit mee in de tas.
De plaatjes in het boek spreken erg aan. Ze zijn van een groot huis, een boeren erf, een station etc. Heel dagelijkse dingen.

Er zijn plaatjes, zoals de gele luchtballon, die op iedere pagina te vinden zijn. Dat aspect vindt mijn dochter met name erg leuk. Maar er zijn ook persoontjes die een verhaaltje doorlopen gedurende het boek. Zoals Frank die nieuwe vrienden zoekt.

Al met al een leuk boekje van een serie over de seizoenen waar heel veel te zien en te zoeken is en waar je zelf de leukste verhaaltjes over kunt vertellen.

Het is lente – Rotraut Susanne Berner
Kijk- en zoekboek, uitgeverij Lannoo, 16 pagina’s
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Die daar – het allerleukste beeldwoordenboek voor dreumesen en peuters

Mijn peuter van net twee jaar kan geen genoeg van Die daar krijgen. Het grote …

Share
Share