Het Gruffalo Natuurspeurneuzenboek [recensie]

FullSizeRender-9

Alle Gruffalo Natuurspeurneuzen verzamelen!

Leer van alles over de natuur met dit monstertastische speurboek.
Bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen voor de hele familie.

Recensie
Een echte Gruffalo Natuurspeurneus houdt zijn ogen en oren wijd open en vergeet vooral het natuurspeurneuzen boek niet.’ IMG_3224Een mooie opening van de speurneuzen boeken serie.

De Gruffalo natuurspeurneuzen boeken zijn erg leuk. Er zijn verschillende uitgaven, ieder jaargetijde kent zijn eigen beleving. De boekjes spelen hier erg mooi op in door de verschillende zoekopdrachten en spelletjes.

De vormgeving is geweldig: speels en met leuke plaatjes. Het nodigt uit om aan de slag te gaan.

In de lente word je bijvoorbeeld gevraagd welke bloemen je allemaal kunt vinden. Maar ook staat er interessante informatie over hoe de bestuiving werkt. Wel jammer dat ze dit uitleggen met een stukje over de bij en er een plaatje van een hommel bij plaatsen …

In de herfst vallen de blaadjes van de bomen. Je kunt hier dan ook een boom versieren met allemaal gekleurde herfstblaadjes. Maar ook staat er bijvoorbeeld in hoe je van herfst bladeren vrolijke dieren kunt schilderen.

IMG_3220 IMG_3221

En zo geldt ook voor het winterboek dat er leuke en uitdagende opdrachten in staan. Sommige kan je in de tuin doen en andere uitnodigen je uit om lekker naar een bos te gaan. Zo is er ook een opdracht waar je pootafdrukken bij moet zoeken, bijvoorbeeld van een das, hert, hond en eend. Het is leuk dit te doen in een gebied waar je deze dieren ook tegen komt.

IMG_3223

Ik vind het erg leuke boekjes om mee aan het werk te gaan met kinderen. Het nodigt ze ook echt uit om wat bewuster om zich heen te kijken. De prijs van de boekjes is ook zo, dat je het iemand als klein cadeautje kan geven. Wat ik ook zeker aanraad!

IMG_3222 IMG_3225

Klein minpuntje zijn de o zo leuke stickervellen die helaas in het midden van het boekje zitten en die je er niet uit kunt scheuren zonder het hele boekje te beschadigen.

Gruffalo Natuurspeurneuzenboeken – Julia Donaldson
Doeboeken, paperback, uitgeverij Lemniscaat
Bestel deze boeken hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share