De keizer kan niet slapen

Ver weg van hier woont keizer Li Fant.
Hij is machtig en rijk.
Hij heeft alles wat hij wil.
Maar hij heeft ook een groot probleem:

Keizer Li Fant kan niet slapen,
wat hij ook probeert.
De oplossing voor zijn nare probleem
is even onverwacht als vertederend.

Een kleurrijk prentenboek over warme vriendschap.

Recensie
De kleurrijke kaft valt op en samen met de titel prikkelt het de nieuwsgierigheid. De keizer Li Fant staat in een schitterende, kleurrijke tuin. Hij is rijk en heeft alles wat hij maar wensen kan… Althans, zo lijkt het! Want het probleem van deze olifant is niet simpel op te lossen. Hij kan namelijk niet slapen. Nooit doet hij een oog dicht en op een dag heeft hij er genoeg van en doet een oproep aan iedereen. Wie hem helpt in slaap te vallen, krijgt heel veel goud!
Natuurlijk komen er veel dieren op af om hem te helpen, maar al snel blijkt dat niemand een passende oplossing heeft… Of toch wel?

Dit prentenboek is een feest om te lezen. De tekst is grotendeels op rijm geschreven, wat het voorlezen erg prettig maakt. De zinnen lopen vloeiend in elkaar over en het ritme leest prettig. Het verhaal wordt schitterend in beeld gebracht door de mooie tekeningen. Het land van de keizer bestaat uit veel kleuren, wat de sfeer van het verhaal ten goede komt. Extra leuk is de gratis poster die bij het boek wordt geleverd. Zo’n kleurrijk exemplaar van keizer Li Fant in zijn tuin is een feest om te zien! Gelukkig vonden we op mijn dochters overvolle muur nog een plaatsje voor deze poster.

De keizer kan niet slapen is geïllustreerd zoals je dromenland voor je ziet. Lieflijk, kleurrijk en wonderschoon. Waarom kan hij dan toch niet slapen, vraag je jezelf af. Het verhaal is bedoeld voor kinderen vanaf vier jaar en hen zal het schitterende land van Li Fant zeker aanspreken. Maar het boek is niet alleen maar leuk, er zit ook nog een belangrijke boodschap in het verhaal. Alles te hebben maakt niet gelukkig, het zijn de kleine dingen in het leven die het er toe doen…

De keizer kan niet slapen – Claudia Verhelst
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Eenhoorn
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

3 tips voor het donkerder maken van je slaapkamer

Stel je bent iemand die moeite heeft om in slaap te komen als er een …