Super Jan. Een echte held.

Jan wordt bijna negen jaar en hij is bang dat hij dan geen superkracht meer heeft. En dat terwijl de aarde bedreigd wordt door een komeet, de speeltuin gesloten gaat worden en hij een heel nest jonge poesjes moet redden. Hoe moet dat nu? Met zijn vrienden kan hij het niet bespreken, want die weten niets van zijn superkracht. Ook aan zijn ouders en de Stromboli’s, zijn buren, kan hij niets vragen. Super Jan moet het helemaal alleen doen en wie straks misschien niet sterk meer is, moet slim zijn!

Recensie
Als je het boek open slaat zie je zwart wit pentekeningen van alle hoofdpersonen uit het boek. Hun naam staat erbij geschreven. Het boek eindigt hetzelfde. In de rest  van het boek kom je meer van deze tekeningen tegen. De Nederlandse schrijver Harmen van Straaten schrijft niet alleen kinderboeken hij illustreert ze ook zelf.
Lees het verhaal en je beleeft een paar leuke en spannende avonturen. Niet te spannend hoor!  Avonturen waarin je kind zichzelf kan verplaatsen. Niet alleen voor jongens een leuk boek maar ook voor meisjes.  Dit is een boek wat ik als kind graag had gelezen.
Mijn 10-jarige zoon heb ik het boek zelf laten lezen. Het boek was zo uit! Eigenlijk vond ik hem al te groot voor dit boek, maar niets bleek minder waar. Zelf zegt hij het een leuk boek te vinden en zou er nog wel een boek van willen lezen. Dat komt goed uit want er zijn nog twee boeken van Super Jan. Om dit deel te lezen was het niet nodig om de twee eerdere boeken te lezen. Zou er nog een Super Jan boek komen?
Het boek is goed door kinderen zelf te lezen vanaf groep 4. Voorlezen is natuurlijk ook altijd leuk en zou je ook voor een kind uit groep 3 kunnen doen.
Super Jan een echte held – Harmen van Straaten
Leesboek 7+, hardcover, 124 pagina’s, Kluitman

About Sandra

tiggelman@msn.com'
Moeder van 6 kinderen: 1. Een meisje van 13. Zit in de tweedeklas van het voortgezetonderwijs en volgt tweetalig het gymnasium. Een bijdehandje. 2. Een jongen van 10. Gaat naar openbaar Daltononderwijs en zit in groep 7. Een dromer. 3. Een jongen van 8. Heeft PDD-NOS (vorm van autisme). Krijgt scholing op een cluster IV school, dat is speciaal onderwijs. Een verkenner. 4. Een jongen van 2. Gaat 1 dag per week naar de creche. Een ondeugd. 5. en 6. Tweelingbroers. Zijn nog baby's. Zij gaan 1 dag per week met nr. 4. naar de creche. De oudste is een driftkikker en de jongste een mak lammetje. Ik ben getrouwd met hun vader en beide zijn we werkzaam in de gezondheidszorg. Mijn man fulltime en ik 2 dagen per week. 1 dag in de week is papa thuis.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …