Campina’s nieuwe melk: Actieve dag

Nieuw Campina halfvolle melk Actieve dagWij hebben (dagelijks) bepaalde voedingsstoffen nodig om lichamelijk goed te kunnen functioneren en ons te behoeden voor vatbaarheid van ziektes: waaronder zouten, vitamines, fosfor, calcium, jodium, fluor, ijzer. Dit uiteraard los van het voedsel dat we nodig hebben voor onze energie. Om ons gezond te houden is het een goede methode om dergelijke voor ons lichamelijk essentiële voedingsstoffen toe te voegen aan voedsel/drank wat we gewoon zijn dagelijks te nuttigen. Dit is dan ook de gedachte van het zuivel-concern Campina om met een nieuwe half-volle melk op de markt te komen: Actieve dag met extra Vitamine D en ijzer speciaal voor onze schoolgaande kinderen.

Onlangs kwam Campina bij Trotsemoeders langs om het nieuwe product te presenteren en uit te leggen wat het bijzondere aan de nieuwe melk product is. Omdat blijkt uit onderzoek van de Erasmus universiteit dat 33% van de schoolgaande kinderen een Vitamine D te kort heeft en – volgens het voedingscentrum – 10% van de kinderen (vooral vegetariërs en veganisten) te weinig ijzer krijgen, heeft Campina in haar nieuwe product Extra dus Vitamine D en ijzer toegevoegd. (zie opmerkingen onderaan het artikel noot 1 voor de verantwoording van werking en hoeveelheden).

Campina Actieve Dag halfvolle melk welkoms pakket

Melk wordt algemeen als een gezond en gevarieerd natuurproduct herkend. Wie weet nog van de reclame spots van Joris Drie Pinter waarbij met de stoere stripheld melkdrinken onder onze schooljeugd werd gepropageerd.

Campina halfvollemelk Actieve dag koeltasje    Campina Actieve Dag halfvolle melk bezoek trotsemoeders

Ikzelf kom nog uit de tijd dat in de vijftiger en zestiger jaren vanwege de overheid alle schoolkinderen iedere dag op school een (heel klein) flesje melk (gratis) schoolmelk te drinken krijgen. In melk zit dan ook proteïne (o.a. goed voor de spieren), calcium (o.a. goed voor je spieren, tanden en botten), Vitamine B2 (o.a. goed voor je zenuwstelsel), Vitamine B12 (o.a. goed voor je je immuunsysteem en verminderen vermoeidheid), en kalium o.a. goed voor je bloeddruk). De Samenstelling van de melkdrank Actieve Dag van Campina vind je hier:

Campina Actieve Dag samenstelling voedingsstoffen   Campina Halfvolle Melk Actieve Dag uitleg

Wij laten onze kinderen altijd tijdens de lunch en het avondeten melk (of karnemelk) drinken. De melk van Actieve Dag smaakt lekker, maar ook niet anders dan de normale halfvolle melk. Omdat we waarde hechten aan het verzekeren dat onze kinderen de juiste voedingstoffen krijgen hebben wij besloten wat betreft de melk alleen nog maar deze Actieve dag te kopen, en deze onze kinderen (tweeling van 9 jaar en zoon van 12 jaar)  iedere dag te laten drinken. En zelf doen de Trotse Moeder van deze kinderen en ik uiteraard ook mee!

Tweeling met Actieve Dag halfvollemelk van Campina

Ik moest bij de introductie van deze nieuwe melk gelijk denken aan Brigitte Kaandorp met haar liedje ‘Koeien’. Daarin een lange opsomming van wat koeien allemaal wel niet “belangeloos voor ons staan te maken” en waarom we dus heel blij met deze dieren moeten zijn:

… maar als je ook nagaat wat koeien de hele dag belangeloos voor ons staan te maken.  Ze maken melk, maar ook karnemelk, boter, yoghurt, biogarde, roer en stamp, linksdraaiend rechtsdraaiend, maakt ze helemaal niet uit, vinden ze helemaal niet erg nou, ze maken vla, chocolade vla, vanille vla, hopjes vla, blanke vla, gele vla, de authentieke koeienvla natuurlijk sowieso altijd maak ook, room, zure room, slagroom, creme fresh, halve melk, koffie room, dat soort dingen; maar ook heel ingewikkelde dingen zoals bijvoorbeeld yogo yogo, chok, fristy, en dan ook nog is een keer biest, hangop, jan in de zak, dat soort ouderwetse dingen en dat allemaal helemaal belangeloos, zonder er ooit iets voor terug te vragen dat vind ik eigenlijk altijd zo ontroerend aan koeien….

Aan deze opsomming zal Brigitte, met dank aan Campina, nu Actieve Dag moeten toevoegen!

(1) “Gevarieerde voeding en leefstijl zijn belangrijk voor een gezond en actief leven. Elke dag een variatie aan voedingsmiddelen zoals groente fruit, graanproducten, vlees en zuivel, levert alle benodigde voedingsstoffen.” (VCP Voedsel Consumptie Peiling 2007-2010 én Dagelijkse Referentie-inname (volwassenen EU verordening 1169/2011)

About Dick Ahles

d.ahles@gmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Het belang van magnesium en vitamine D voor de kleintjes

De inname van voldoende vitamines en mineralen, is zeer belangrijk voor zowel de fysieke-, als …